De twee nichtjes Marieke van Aert en Karlijn Overbeek starten zaterdag 13 juli aan de Barcelona Express. FOTO: PR
De twee nichtjes Marieke van Aert en Karlijn Overbeek starten zaterdag 13 juli aan de Barcelona Express. FOTO: PR (Foto: )

Nichtjes gaan liftend naar Barcelona

De twee nichtjes Marieke van Aert en Karlijn Overbeek starten zaterdag 13 juli aan de Barcelona Express. Een wedstrijd waarbij ze al liftend de eindstreep in Barcelona moeten halen.

BREDA - Toen Karlijn voorstelde tijdens het familie kerstdiner om hun reiservaring uit te breiden met een liftwedstrijd, stemde Marieke natuurlijk meteen in. Het zou niet de eerste keer zijn dat deze twee meiden hun competitiviteit en gezelligheid om kunnen zetten in een geweldig avontuur.

De rit naar Barcelona wordt opgesplitst in vijf dagetappes, waarin ze dagelijks moeten proberen liftend als eerste op bestemming aan te komen.

Hierin gaan ze de strijd aan tegen ongeveer 250 andere teams. Het team dat het snelst de finish zal halen, wint een round-the-world vliegticket.

Verder verzamelt iedere deelnemer een bepaald geldbedrag, waarvan de opbrengsten integraal naar het project 'Mom I'm Fine' gaat dat zich bezighoudt met bouwen van een school in Mexico met gerecycleerd plastic uit de oceanen. Dit, gecombineerd met het avontuur op komst en de kans op ultieme vrijheid, heeft de nichtjes dan ook gemotiveerd deel te nemen.

Maar wat is dan hun tactiek om zo snel mogelijk bij de finish te komen?

Zelf denken ze dat hun gedeelde optimisme, assertiviteit en enthousiasme hen van pas zal komen. "Als laatste naar bed en als eerste weer weg." Op die manier kunnen ze als eerste weg zijn, maar hoeven ze ook zeker geen feestje te missen waar eventuele tactieken worden besproken.

Ze zullen er dan ook alles aan doen om de nodige voorsprong te krijgen. Met publicatie van dit artikel hebben ze alweer tien minuten voorsprong gekregen! Wil je hen nog meer helpen? Like dan hun pagina om hun nog meer voorsprong te geven!

barcelonaexpress.org/be19/teams/48

Meer berichten