Huisdier van de week

Normaal gezien laten we hier altijd één van onze dieren aan het woord maar Teigetje is nogal verlegen en ze heeft ons gevraagd om voor haar het woord te doen, dus bij deze.

Op de eerste foto kun je zien hoe Teigetje bij ons binnenkwam en de eerste weken in de opvang was: een heel angstig katje dat heel erg moest wennen aan haar nieuwe situatie. Het is natuurlijk ook niet niets als je opeens uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald en Teigetje had het hier duidelijk erg moeilijk mee.

En dan de tweede foto… Wat een metamorfose! Teigetje is veranderd in een vrolijk katje dat geniet van aandacht en gezelschap. Iets dat allemaal te danken is aan de toewijding en volharding van onze vrijwilliger Erik die één maand lang vrijwel elke dag tijd vrijmaakte om tijd met haar door te brengen en haar er met veel geduld en liefde van wist te overtuigen dat mensen wel degelijk te vertrouwen zijn. We hebben Teigetje in deze maand steeds meer uit haar schulp zien kruipen en ondanks dat ze bij vreemde mensen nog altijd een beetje voorzichtig is en een beetje op de achtergrond blijft, blijkt er in dit voorheen zo angstige katje een echte kroelkont te schuilen!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de new and improved Teigetje? Kom haar dan bezoeken in het Dierenopvangcentrum Breda of neem contact met ons op.

--Met vriendelijke groet,

Saskia

Dierenopvangcentrum Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
076-5712712

Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Meer berichten