Kbs St. Joseph vormt een erehaag voor groep 8
Kbs St. Joseph vormt een erehaag voor groep 8 (Foto: Maurice van de Lisdonk)

Klaar voor het voortgezet onderwijs!

De zomervakantie in de regio zuid staat op het punt van beginnen. Dat betekent voor de leerlingen van groep 8 op de Bredase basisscholen dat ze hun basisschooltijd afronden en na de zomer de grote stap naar het voortgezet onderwijs gaan maken. Dat afscheid van de basisschool is met veel tradities omgeven.

Net als op veel andere basisscholen werd deze weken op Kbs St. Joseph een eindmusical opgevoerd door de leerlingen van groep 8. Dit jaar was dat de musical ‘Gewoon Super’ over het leven in een traditionele supermarkt. Aan de laatste uitvoering, voor ouders, broertjes en zusjes, zat een eindfeest gekoppeld waarin de kinderen en hun ouders samen met de leerkrachten van de school de afsluiting van een mooie schoolloopbaan konden vieren.

Deze lichting groep 8 had de school bovendien bij de Centrale Eindtoets, ook zo’n vaste gebeurtenis in dat laatste basisschooljaar, getrakteerd op een prachtige hoge score. Voor een school waar de brede ontwikkeling centraal staat niet het allerbelangrijkste, maar toch mooi meegenomen.

Elke school heeft dan zo z’n eigen tradities als het gaat om het definitieve afscheid op de laatste schooldag voor groep 8. Op de St. Joseph vormen alle kinderen en leerkrachten van de school dan een lange erehaag over het schoolplein, van de ene ingang naar de andere. De kinderen van groep 8 lopen daar één voor één doorheen en worden aan het eind opgewacht door hun familie. Dan volgt een emotioneel afscheid van elkaar en van hun leraren. Eind augustus wordt de schoolloopbaan vervolgd als ‘Brugpieper’ in het voortgezet onderwijs!

Meer berichten