Foto:

Open Imkerijdag Wolfslaar

Heb je altijd al eens bijen van dichtbij willen zien, maar weet je niet hoe dat kan? Op zaterdag 13 juli is de nieuwe bijenstal in boerderij Wolfslaar open voor iedereen die meer wil weten over honingbijen en wilde bijen. Bredase imkers (zoals bijenhouders genoemd worden) laten je daar veilig kennismaken met allerlei soorten bijen.

Het wordt voor bijen steeds moeilijker te overleven. Dat geldt vooral voor de vele soorten wilde bijen. De imkers leggen je uit waarom. Tijdens de open dag is er ook een demonstratiekast waarin je honingbijen van dichtbij kunt bekijken. Daar zie je werksters, darren en als je geluk hebt ook de bijenkoningin. Verder leer je wat het verschil is tussen honingbijen, wilde bijen en hommels. En je komt te weten hoe je een goed bijenhotel maakt en hoe je zelf de bijen een betere leefomgeving kunt geven in je eigen tuin.

Locatie: Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda.

Tijd: zaterdag 13 juli van 10.00 u tot 17.00 uur.

De imkers werken mee aan de landelijke Open Imkerijdagen op 13 en 14 juli, waarin bijenhouders uit het hele land vertellen over bijen.

Meer informatie over de NBV: https://www.bijenhouders.nl/, meer informatie over het BBC: http://bredaasbijenhouderscollectief.nl/.

Meer berichten