Finalisten clubkampioenschap doubletten
Finalisten clubkampioenschap doubletten (Foto: Va-Tout)

Spannende finale clubkampioenschap bij Va-Tout

Na het clubkampioenschap tête à tête (een tegen een) stond zaterdag jl. het clubkampioenschap doubletten (twee tegen twee) op de activiteitenagenda van jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda.

In de halve finale ontmoette het team van Marian van Campen en Lies Borburgh het team van Paul Paardekooper en Joop Mutsaerts. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe, maar uiteindelijke wonnen Marian en Lies toch met 13-12. De andere halve finalisten waren Jaco Elve en Jeanne Borburgh en zij speelden tegen Berry Matthijssen en Lars Dolmans. Jaco en Jeanne moesten de volle winst (0-13) aan Berry en Lars laten.
De finalisten waren nu bekend. Marian en Lies speelden voor de plaatsen 1 en 2 tegen Berry en Lars, de clubkampioen in 2012. In de eerste mêne slaagden Berry en Lars er niet in de liggende boule van de tegenstander af te plaatsen. De dames profiteerden hiervan en scoorden 4 punten. Ook de volgende mênes werd niet goed geplaatst door de mannen en liepen Lies en Marian uit naar 6-0. Op drie goed geplaatste boules van Lies en twee effectieve schoten van Marian in de daarop volgende mêne hadden Berry en Lars eveneens geen antwoord. De stand werd 9-0 voor de dames, geheel tegen de verwachtingen in. Pas in de 5e mêne leken Berry en Lars het goede gevoel terug te krijgen en scoorden zij twee punten. De but ging meteen op 9 meter en Berry plaatste een prima eerste bal. Lies en Marian hadden zichtbaar moeite met deze afstandswisseling en slaagden er niet in op punt te komen. Berry en Lars maakten daar optimaal gebruik van en pakten zes punten. Tussenstand nu 11-9 in hun voordeel. Zou het dan toch nog een echte finalepartij worden? Maar Lies en Marian kwamen deze slag goed te boven. In de 8e mêne maakten zij twee punten en kwamen weer op gelijke hoogte. Natuurlijk ging de but toen meteen terug naar zo’n 6 meter, hun favoriete afstand. En met succes, want het werd 12-11 in hun voordeel. In de 10e mêne wist Lars met zijn laatste boule op punt te komen. Marian had nog één boule om deze weg te schieten en zo het dertiende punt binnen te halen. Maar ze miste en het scorebord gaf 12-12 aan. In de volgende mêne plaatste Berry een uitstekende boule, die door Lies driemaal werd verbeterd, maar door Lars driemaal trefzeker werden weggeschoten. De boule van Berry bleef op punt liggen en tireur Marian moest aan de bak. Zij schoot echter driemaal mis, waardoor de overwinning naar de tegenpartij ging met 13-12. Berry Matthijssen en Lars Dolmans zijn Va-Tout’s nieuwe clubkampioen doubletten.
De troostfinale werd gewonnen door Paul Paardekooper en Joop Mutsaerts. Zij wonnen met 13-8 van Jaco Elve en Jeanne Borburgh.

Wil je ook kennis maken met petanque (jeu de boules), kom dan eens mee doen op één van onze wekelijkse speeldagen: dinsdagmiddag/avond, donderdagmiddag/avond en zaterdagmiddag. Je bent welkom!

Meer berichten