Foto: CHRISTIAAN VALK PHOTOGRAPHY

Breda Live vol verrassingen (met filmpje 'Bij ons in Breda')

De elfde editie van Breda Live zit er weer op, een editie vol verrassingen. Bezoekers konden genieten van muziek van Afrojack, Guus Meeuwis, Bløf, Racoon, Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo, Kraantje Pappie, Jett Rebel, Wulf en Davina Michelle. Een grote rol in de tussen programma's was weggelegd voor cabaretier Guido Weijers.

Het tweedaagse festival werd op vrijdag 5 juli geopend door niemand minder dan Davina Michelle. Zij werd opgevolgd door achtereenvolgens De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en Bløf. De slotact van dag één lag in handen van Charly Lownoise en Mental Theo, even terug naar de nineties en keihard stampen.

Breda Live nam na zes jaar afscheid van de Jupiler Stage en haar suprise acts en sloeg een nieuw pad in met een nieuw podium en spectaculaire, mooie en grappige tussen programma's. In de tussen programma's op vrijdag konden bezoekers verzoeknummers aanvragen bij de Bredase Jongens Van Je Weet Wel, werd de 20e verjaardag van Marjella gevierd met Puinhoop Kollektiv, gaf Guido Weijers een heuse Queen show en leerde hij het publiek het nieuwe Bredase volkslied: 'Bij ons in Breda'. Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/FiueUedKRFE

Dag twee van Breda Live werd geopend door Wulf. Opgevolgd door achtereenvolgens Jett Rebel, Kraantje Pappie, Ilse DeLange en Guus Meeuwis. De uitsmijter lag hier in handen van Afrojack, die het stokje overnam van Hardwell om het tweedaagse festival af te sluiten.

In de tussen programma's op zaterdag konden bezoekers singles uitkiezen bij Singlefeestje, stapten Hanneke en Maurice in het huwelijksbootje, zongen Dennis en andere bezoekers de sterren van de hemel bij Tante Joke's Karaoke Band en gaf Wibi Soerjadi een verrassingsoptreden.

In totaal bezochten 30.000 mensen Breda Live 2019, 14.000 op vrijdag en 16.000 op zaterdag. De organisatie kijkt met een zeer goed gevoel terug op het weekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden