de winnaars met in het midden de beide Beekse Masters 2019.
de winnaars met in het midden de beide Beekse Masters 2019. (Foto: Ger van Wijk)

5e Beekse Masters op golfbaan Albatross met trotse winnaars en hoge scores

IDEAAL GOLFWEEER – HOOG TEMPO DOOR DE BAAN - TROTSE WINNAARS EN HOGE SCORES. Dat zijn ( kort samengevat ) de 4 kernwoorden, die de spreekwoordelijke (golf) vlag dekken van de Beekse Masters 2019, die afgelopen zondag 9 juli voor de 5e keer werden gespeeld op de fraaie golfbaan van Golfverenging Albatross, aan de Weimersedreef in Prinsenbeek.Met een record deelnemersveld van maar liefst 88 golfliefhebbers ( gelijkelijk en maximaal haalbaar) verdeeld over een ochtend- en middagwedstrijd en met een zeer rijkelijk ( deels door lokale ondernemers ) gevulde prijzentafel, werden vanaf 08:00 tot 18:30 uur de wedstrijden gespeeld.Met de nog nauwelijks verteerde koffie in de maag, gingen de deelnemers van de ochtendwedstrijd van start. En om in formule1 termen te spreken: het werd voor een aantal deelnemers een flitsende start en dat terwijl de greenkeepers de holes op de snelle greens die dag bepaald niet makkelijk hadden geplaatst. De greenkepers hadden daarnaast de klassieke rough dit jaar volledig in tact gelaten, waardoor menige golfer door de baan heen regelmatig op zoek moest naar zijn of haar geslagen golfbal.Onder toeziend oog vanaf het terras van de golfers van de ochtendwedstrijd, konden rond 13:30 uur de deelnemers van de middagwedstrijd hun golfkwaliteiten laten zien.Tel daarbij de ideale weersomstandigheden voor een golfwedstrijd en de resultaten waren daardoor wel hoog en goed.De deelnemers streden in 2 verschillende handicap categorieën om felbegeerde prijzen en met name om de hoofdprijs nl. de wisseltrofee, bestaande uit een speciaal gemaakt bronzen beeld.Voor het 5e jaar op rij waren de weergoden de organisatie gunstig gezind. De beide wedstrijden kenden – mede dankzij de permanente inzet van een marshall – een zeer vlot verloop, waarbij de deelnemers tijdens hun wedstrijd werden getrakteerd op vers fruit.Tijdens de wedstrijden werden er maar liefst 13 burdies geslagen.Over trots gesproken, de winnaars waren terecht ook zeer trots op hun behaalde resultaten.Aan het begin van de avond volgde een sfeervolle prijsuitreiking voor diegenen, die ook daadwerkelijk daarbij aanwezig waren.In de categorie van handicap 18 tot 36 gingen de prijzen naar Eddy Erkens ( 41 punten ) Sjef Machielsen ( 37 punten ) – Femke Kruijt-Boegborn ( 37 punten ).

In de laagste categorie ( handicap 0 tot 18 ) ofwel door de wedstrijdorganisatie betiteld als de “champignons league” van het toernooi vielen Toon Lauwen ( 38 punten ) – Sijmen van den Hove ( 37 punten) en Marcel Wayon ( 34 punten ) in de spreekwoordelijke prijzen.

Overall winnaars – en dus voor een jaar lang bezitter van het fraaie bronzen beeld – werden bij de dames Femke Kruijt-Boegborn met 37 punten en bij de heren Eddy Erkens met 41 punten.De runner-up prijs ( diner bon voor 2 personen in golfhotel: Manoir Bon Passage in Thury Frankrijk ) ging naar Jeanne Boeren-Machielsen.

Menigeen keek al vooruit naar de 6e Beekse Masters 2019 en goede ( golf) voornemens werden daartoe ruim uitgesproken.

En mocht u ook zin hebben om een balletje te slaan op een mooie baan dan heet golfverenging Albatross u van harte welkom. Zie www.albatrossgolf.nl

Meer berichten