In Prinsenbeek hebben begin deze maand de bewoners van 'n aantal woningen in Westrik de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen.
In Prinsenbeek hebben begin deze maand de bewoners van 'n aantal woningen in Westrik de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen. (Foto: )

In Westrik in Prinsenbeek zijn eerste woningen klaar

PRINSENBEEK - Nadat vorig jaar na de zomervakantie, op 18 september, de eerste paal is geslagen voor het plan Westrik in Prinsenbeek, zijn begin deze maand nu de eerste woningen opgeleverd. Deze week volgt er nog 'n aantal, waardoor het totaal aantal opgeleverde woningen voor de bouwvakvakantie op 17 staat. Een feestelijk moment voor de kopers en voor projectontwikkelaar Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. In totaal zullen er in Westrik 113 woningen gebouwd worden. Die zeer in trek zijn, want er zijn nu nog slechts vijf te koop.

Westrik ligt aan de rand van Prinsenbeek en het totale plan bestaat uit 105 koopwoningen plus 8 sociale huurwoningen, variërend van vrijstaande villa's en tweekappers tot rij- en hoekwoningen. Het bijzondere aan Westrik is de groene opzet van de wijk en de aanleg van een ecologische verbindingszone, die twee grote natuurgebieden - het Liesbos en het park Over-Bos - zichtbaar met elkaar verbindt. Voor de gemeente Breda wordt dit het eerste project waarbij het hemelwater bovengronds wordt afgevoerd zodat het in de wijk zelf in de bodem zal infiltreren. Hiermee wordt voorkomen dat het schone hemelwater in het riool verdwijnt.

De woningen in fase 1A bevinden zich in de afbouwfase en fase 1B is in aanbouw. In de laatste fase, fase 2, is al liefst 84 procent van de woningen verkocht. Er zijn - zoals al gezegd - op dit moment nog vijf woningen te koop, te weten één vrijstaande woning en vier tweekappers. Meer informatie over Westrik is te vinden op woneninwestrik.nl, en Van de Water Makelaars in Breda, via telefoonnummer 5 24 24 00.

Meer berichten