De Stadhouderspoort is een van de toegangen tot het terrein van het Kasteel van Breda, waar je ook deze zomer met de Historische Kilometer of Kasteelwandeling een kijkje kunt nemen. FOTO: MARIËLLE HOUBEN.
De Stadhouderspoort is een van de toegangen tot het terrein van het Kasteel van Breda, waar je ook deze zomer met de Historische Kilometer of Kasteelwandeling een kijkje kunt nemen. FOTO: MARIËLLE HOUBEN. (Foto: Mariëlle Houben )

Ook deze vakantie kun je weer op pad met de VVV

Ook deze zomer kunnen belangstellenden weer op pad met een gids van de VVV, om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad Breda. Vanaf 24 juli tot en met 18 augustus kun je op verschillende dagen een Historische Kilometer en/of een Kasteelwandeling volgen.

BREDA - De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument in het Valkenberg (de vroegere kasteeltuin) naar onder meer het Kasteel van Breda (waar al bijna tweehonderd jaar Koninklijke Academie gevestigd is), de Grote Kerk en het Begijnhof. De gids van de VVV vertelt je onderweg van alles over al deze historische locaties en tijdens deze boeiende wandeling kom je ook op plaatsen die - normaal gesproken - niet voor het publiek toegankelijk zijn. Zoals het defensieterrein op het Kasteel van Breda, waar de VVV als enige groepen mag rondleiden. De Historische Kilometer wordt in deze vakantie gehouden op woensdag 24 en woensdag 31 juli, en op woensdag 7 augustus.
Wie met de Kasteelwandeling meegaat, wacht een heel interessante en uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. Je bezoekt er onder meer de onderaardse gang, het voorlichtingscentrum de Duiventoren, een van de torens van het Spanjaardsgat en ook de markante binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt je alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu. De Kasteelwandeling staat op zaterdag 27 en zondag 28 juli, en op zaterdag 3, zondag 4, zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17 en zondag 18 augustus op het programma.
De beide wandelingen starten 's middags om twee uur bij de VVV aan het Stadserf 2, achter het stadhuis op de Grote Markt. De volwassenen betalen 8,95 euro en kinderen van 6 tot en met 12 jaar 6,95 euro. Met een BredaPas kun je gratis mee met de wandelingen. Vanwege het bezoek aan het Kasteel van Breda is een legitimatiebewijs verplicht. Voor aanvang van de wandelingen worden die geregistreerd door de VVV-gids en daarom moet iedereen ook al om kwart voor twee aanwezig zijn bij de VVV.

Wil je meer weten? Kijk op www.welkominbreda.nl

Meer berichten