Het jazzorkest Creole Clarinets  bestaat uit de klarinettisten en saxofonisten Thomas L'Étienne en Uli Wunner, met verder ook nog Harry Kanters op piano, Karel Algoed op bas en Frederik van den Berghe op de drums.
Het jazzorkest Creole Clarinets bestaat uit de klarinettisten en saxofonisten Thomas L'Étienne en Uli Wunner, met verder ook nog Harry Kanters op piano, Karel Algoed op bas en Frederik van den Berghe op de drums. (Foto: )

Creole Clarinets heeft weer een nieuwe cd uitgebracht

BREDA - Het jazzorkest Creole Clarinets heeft onlangs weer 'n nieuwe cd uitgebracht. De kern van de Creole Clarinets bestaat uit de klarinettisten en saxofonisten Thomas L'Étienne en Uli Wunner. Bijna vanaf het begin van hun muzikale carrière bestaat er tussen hen een hechte vriendschap en een intieme muzikale band. Publiek en recensenten verwijzen naar hen als 'de tweeling' en in de pers wordt hun samenspel 'telepathisch' genoemd. De creatieve verscheidenheid van muziek, de virtuositeit van hun spel en de zeer humoristische aankondigingen maken de Creole Clarinets een veelgevraagde band op grote jazzfestivals in heel Europa (waaronder uiteraard ook het Breda Jazz Festival). De nieuwe cd van Creole Clarinets - met naast Thomas en Uli ook nog Harry Kanters op piano, Karel Algoed op bas en Frederik van den Berghe op drums - is getiteld: 'Not So Far From The Sofa', wat tevens de titel is van 'n compositie van Thomas. De ondertitel '40 years' verwijst naar de lange samenwerking en vriendschap tussen Thomas en Uli. Het repertoire is 'n mix van New Orleans, Swing, Braziliaanse choro en nummers uit Martinique. De cd is te bestellen bij Harry Kanters, via 'n mailtje naar: 4kanters@ziggo.nl, of een telefoontje naar 06 - 51 15 78 40. De prijs bedraagt 15 euro, exclusief verzendkosten. Bij adressen in en rondom Breda wordt de cd afgegeven.

Meer berichten