Op zondag 1 september wordt in de haven en singels van Breda voor de eerste keer een Swim to Fight Cancer gehouden. Je kunt je er nog altijd voor inschrijven, via hun website swimtofightcancer.nl/breda.
Op zondag 1 september wordt in de haven en singels van Breda voor de eerste keer een Swim to Fight Cancer gehouden. Je kunt je er nog altijd voor inschrijven, via hun website swimtofightcancer.nl/breda. (Foto: Rob Steinmetz)

Swim to Fight Cancer Breda bereikt de grens van 1 ton!

De donatieteller van Swim to Fight Cancer Breda heeft op 13 juli grens van de 100.000 euro bereikt. ,,Maar we zijn nog niet klaar'', aldus projectcoördinator Theo Dekker. ,,We hebben met Breda een prachtige droom. Die teller moet nog meer omhoog. Hoe meer geld voor kankeronderzoek, hoe beter. En het aantal zwemmers mag ook nog stijgen. We zitten nu bijna op 400 fighters die een vuist maken tegen kanker. Breda brengt het samen.''

Met de 100.000 euro als bijzondere mijlpaal brengt het organisatieteam nog een mooi nieuwtje naar buiten. Gabrina Kikkert van Omroep Brabant gaat op 1 september de Swim in Breda presenteren. Zij zal onder meer de fighters bij de start aanmoedigen als ze het water in gaan. Ze is super enthousiast over dit evenement en wil hier met haar positieve energie van harte aan gaan bijdragen.

,,Zondag 1 september is het dus zover. Dan vindt voor het eerst de Swim to Fight Cancer plaats in de haven en singels van Breda. Inmiddels werkt de organisatie, met Jumbo regio Breda als hoofdsponsor, met geweldige ondernemers en organisaties uit Breda en omstreken samen die hun naam hebben verbonden aan de Swim. Er staat een dijk van een team. Daarnaast veel drijvende krachten. Prachtige Bredase bedrijven die meedoen of het team adviseren, zoals het waterschap Brabantse Delta die de kwaliteit van het water in de haven en de singels met regelmaat voor de Swim tot aan 1 september controleert'', aldus de organisatie. Die nogmaals verzekert dat het geld dat wordt opgehaald door de zwemmers, 100% gegarandeerd naar kankeronderzoek gaat, geselecteerd door Fight ancer en gecontroleerd door KWF.

Iedereen kan nog steeds inschrijven om mee te zwemmen. Wil of kan je niet zwemmen, dan mag je natuurlijk ook op een andere manier deze Bredase Swim steunen, door rechtstreeks via de site te doneren. Meer weten? Kijk dan op swimtofightcancer.nl/breda.

Meer berichten