Op 5 september is het precies tien jaar geleden dat aan het Zuringveld in Teteringen de heemschuur de Stee werd geopend. Dit wordt zondagmiddag 8 september gevierd met leuke activiteiten. FOTO: EVERT DE KOOIJ
Op 5 september is het precies tien jaar geleden dat aan het Zuringveld in Teteringen de heemschuur de Stee werd geopend. Dit wordt zondagmiddag 8 september gevierd met leuke activiteiten. FOTO: EVERT DE KOOIJ (Foto: Evert van Kooij)

Vlaamse schuur de Stee in Teteringen bestaat tien jaar

TETERINGEN - Op 5 september is het precies tien jaar geleden dat de Vlaamse schuur de Stee aan het Zuringveld 1A in Teteringen officieel werd geopend, om onderdak te bieden aan de grote collectie erfgoederen die in de loop der jaren aan heemkundekring Teterings Erfdeel waren geschonken. Vanaf dat tijdstip hebben vele bezoekers de schuur op de verschillende zondagmiddagen dat het museum was geopend, bezocht voor 'n interessante rondwandeling door de diverse stijlkamers. Afgelopen twee jaar is er in de heemschuur wel het een en ander veranderd. Door een herinrichting is er nu een meer ruimtelijke indeling ontstaan, waarbij ook oude ambachten een plaats kregen. Onlangs is er door enkele vrijwilligers een sanitaire ruimte en een kleine keuken gebouwd. Kortom, de heemschuur heeft een aangepaste uitstraling gekregen. De viering van het 10-jarig bestaan van de heemschuur is op zondag 8 september 's middags van twaalf tot vijf uur, met tal van activiteiten en attracties. Tot die tijd ben je natuurlijk van harte welkom op zondag 28 juli van twee tot vier uur, en op de tweede en vierde zondag in augustus. De entree voor het museum is gratis, maar het bestuur stelt een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het erfgoed wel zeer op prijs.

Meer weten? Ga dan naar eens www.teteringserfdeel.nl

Meer berichten