Duo Nien en Suis
Duo Nien en Suis

Zaterdag 27 juli is de 2de sessie van Wolfslaar Akoestisch

Zomer, zon (in ieder geval geen regen), veel creativiteit en leuke mensen op een prachtige plek! Dat zijn de ingrediënten van Wolfslaar Akoestisch, een evenementenreeks die dit jaar voor de 7de keer wordt gehouden in het buitengebied, aan de rand van Breda. Artiesten en publiek zijn steeds super enthousiast over de unieke sfeer en de opzet.

De akoestische sessies zijn op enkele zaterdagen in de maanden juni, juli en augustus en vinden plaats in het kleine amfitheater van Natuurtuin Wolfslaar aan de Charlotte Cuypersdreef in Breda, midden tussen het groen. In een intieme gemoedelijke setting worden artiesten uitgedaagd om puur akoestisch - er is geen elektriciteit aanwezig - de liefhebbers te vermaken.

De organisatoren doen het niet voor het geld, maar uit enthousiasme en liefde voor creativiteit en publiek. Via collecte en drankverkoop worden de onkosten gefinancierd.

De sessies zijn buiten. Het terrein is open vanaf 16.00 uur en de optredens starten  om 16.30 uur. Bij twijfelachtig weer, check op de zaterdag www.wolfslaarakoestisch.nl of Facebook om te zien of de sessie doorgaat.

Zaterdag 27 juli is de 2de sessie uit de reeks van dit jaar. Je kunt dan lekker komen luisteren en genieten van intieme muziek met vrouwelijke zang en covers gebracht door het duo Nien en Suis (vanaf 16.30 uur) en de one-man-band Barrel Covers (vanaf 17.45 uur).

Nien en Suis is een duo gevormd in Groningen. Als chocolademelk en slagroom vullen deze meiden elkaar aan, zowel persoonlijk als muzikaal! Met hun programma van eigen nummers met hier en daar een cover tussendoor weten ze altijd een aangenaam en intiem concert neer te zetten.

Ton Dekkers maakt al zijn hele leven muziek. Als 8-jarig jongetje liep hij al mee met de plaatselijke dorpsfanfare. Muziek maken en in bandjes spelen groeide voor hem uit tot een geweldige hobby. Geen dag zonder! Wolfslaar akoestisch heeft een speciale betekenis voor Ton. Bezoeken aan dit festival hebben hem gemotiveerd tot een nieuwe uitdaging: alleen optreden. Hij zocht en vond een 'footdrum' in Amerika en ging er helemaal voor. Eind 2017 startte hij onder de naam 'Barrel Covers' officieel met een one man-band. Gitaar, drum, mondharmonica en zang. Ton doet het allemaal zelf. Zijn repertoire is het beste te omschrijven als singer songwriter en breidt zich nog steeds uit. Denk aan nummers van Green Day, Oasis. Klassiekers van Neil Young en Bob Dylan komen zeker voorbij. Hij wisselt Nederlands- en Engelstalige nummers af. Misschien laat hij het publiek ook nog kennismaken met eigen werk. Ondanks zijn jarenlange muzikale ervaring ziet hij zichzelf in deze uitdaging als een beginner op leeftijd. Als one-man-band kun je je bovendien nergens achter verschuilen. Voor hem juist reden te meer om deze kunst onder de knie (voet) te krijgen. Ton bekijkt de dingen sowieso graag met een knipoog. Vertaal zijn naam - Ton Dekkers - maar eens in het Engels… Als Barrel Covers heeft hij inmiddels een aantal succesvolle optredens achter de rug en hij vindt het natuurlijk top om te mogen spelen op het festival dat hem destijds heeft geïnspireerd tot deze nieuwe stap.

Meer berichten