De 4 kaarten (West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant) tonen het (volledige) fietsnetwerk in Brabant, goed voor 5.000 km fietsplezier.
De 4 kaarten (West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant) tonen het (volledige) fietsnetwerk in Brabant, goed voor 5.000 km fietsplezier. (Foto: )

Nieuwe Brabantse fietskaarten: 5.000 km aan fietsplezier

Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in de provincie Noord-Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel van knooppunten. Routebureau Brabant, de beheerder van het Brabantse knooppuntennetwerk, heeft vier nieuwe fietskaarten uitgebracht. Deze geven een gedetailleerd beeld van het fietsnetwerk met wijzigingen van de afgelopen twee jaar.

BREDA - Routebureau Brabant vernieuwt de kaarten iedere 2 jaar. ,,Dat vinden we belangrijk, want het fietsroutenetwerk is steeds in ontwikkeling'', verklaart Nathalie Verdult, manager van Routebureau Brabant.

Reputatie hoog te houden

,,We verbeteren de fietsroutes continu, zodat ze afwisselend en veilig zijn, met veel natuur en bezienswaardigheden. We hebben een reputatie hoog te houden, want Brabant scoort hoge ogen als fietsprovincie. Onze route-informatie houden
we actueel met de hulp van meer dan 250 vrijwilligers en 'n nauwe samenwerking met de Brabantse gemeenten.''

Het volledige fietsnetwerk

De vier fietskaarten tonen het volledige fietsnetwerk in Brabant, goed voor bijna vijfduizend kilometer fietsplezier. Ze zijn onderverdeeld in vier regio's: West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant. De fietskaarten zijn uitgevoerd op extra stevig papier en bevatten ieder een gedetailleerde routekaart met schaal 1:75.000.

De mooiste fietspaden

Voor de fietsliefhebbers zijn de nieuwe fietskaarten ideaal om Brabant te gaan verkennen. Stippel je rit uit van knooppunt naar knooppunt en laat je verrassen. Overal langs de routes staan panelen met route-informatie, dus je zult zeker niet verdwalen. En met de knooppunten weet je zeker dat je over de mooiste fietspaden en wegen van Brabant fietst. Je komt langs prachtige dorpen, steden en natuurgebieden, van Breda tot 's-Hertogenbosch en van 't Nationaal Park De Biesbosch tot 't Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

5,95 euro per fietskaart

De 4 nieuwe kaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren en Toeristische Informatiepunten en zijn daarnaast ook nog online te bestellen via webshop.visitbrabant.com. De consumentenprijs bedraagt 5,95 euro per kaart.

Over Routebureau Brabant

Routebureau Brabant is met haar partners verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Brabant, in opdracht van provincie en de gemeenten. Daarnaast ontwikkelt Routebureau Brabant ook nog allerlei nieuwe belevingsroutes en zorgt zij voor de marketing en promotie van Brabant als dé routeprovincie van ons land. Routebureau Brabant (routesinbrabant.nl) is 'n onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant (visitbrabant.com).

Meer berichten