Resonans - voorheen het JKP (het Jongeren Koor Prinsenbeek) - bestaat eind augustus precies vijftig jaar en viert dat met onder meer een bijzondere viering op zondagochtend 25 augustus. FOTO: MICHELLE DE VRIES
Resonans - voorheen het JKP (het Jongeren Koor Prinsenbeek) - bestaat eind augustus precies vijftig jaar en viert dat met onder meer een bijzondere viering op zondagochtend 25 augustus. FOTO: MICHELLE DE VRIES (Foto: Michelle de Vries)

Resonans in Prinsenbeek viert het 50-jarig bestaan!

door de redactie

Vrijdag 23 augustus is het 50 jaar geleden dat Resonans - voorheen het JKP (het Jongeren Koor Prinsenbeek) - werd opgericht. De viering van dat jubileum is in het weekend van 23, 24 en 25 augustus.

PRINSENBEEK - In de begintijd werden - in de traditie van de beatmissen - popnummers uit de jaren '60 van de vorige eeuw voorzien van teksten die de jongeren meer moesten aanspreken om het kerkbezoek voor hen wat aantrekkelijker te maken. Het koor verzorgde jarenlang zelf de liturgie en kon bij elke repetitie en dienst rekenen op een grote opkomst.

Toen eerst 't jeugdkoor, en later ook het kinderkoor, wegvielen, verminderde de toestroom van nieuwe leden drastisch. Desondanks bleef het koor 'n hele stabiele groep die qua stemverdeling mooi in balans is, ondanks het feit dat het anno 2019 nog slechts uit tien leden bestaat, de pianist (tevens muzikaal leider) meegerekend.

Resonans mag nu dan wel niet meer zo groot zijn als destijds het toenmalige jongerenkoor, het is nog steeds een hechte club zangers, zangeressen en muzikanten, die elke vrijdagavond met plezier repeteert en niet vies is van een geintje tussendoor. Gemiddeld eens in de maand wordt er op zondagochtend in de kerk van Prinsenbeek een dienst gezongen, maar ook buiten de kerk wordt regelmatig iets leuks georganiseerd, zoals een feestje, dagje strand en het jaarlijks terugkerende koorweekendje in oktober. Lijkt het je leuk om eens te komen kijken, stap dan op een vrijdagavond rond kwart over acht halfnegen eens binnen in de sacristie aan de achterzijde van de kerk in Prinsenbeek.

De zondag van het jubileumweekend zal in het teken van vriendschap en verbondenheid staan. Om halftien 's ochtends is er in de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Markt dan 'n bijzondere viering, waarin samen met oud-leden en -dirigenten en nog anderen die veel voor het koor hebben betekend, wordt teruggekeken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen luisteren. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van 'n kopje koffie of thee en wat lekkers herinneringen op te halen of gewoon gezellig een praatje te maken.

Meer berichten