Gratis workshop movement coaching: Luisteren naar je lichaam

Wil je meer in contact komen met je lijf op een bewegende manier? Misschien omdat je vaak piekert of veel in je hoofd zit? Of omdat je pijn hebt of last hebt van fysiek ongemak dat maar niet blijvend weggaat, ook niet met massage en medicijnen? Waarom vraag je je lijf niet wat je kunt doen? Want je lijf heeft de antwoorden; het lichaam liegt niet. Op vrijdag 16 augustus van 9.00 tot 12.00 uur is er een gratis workshop movement coaching in Breda. Voor iedereen die op een bewegende manier uit het hoofd en in het lijf wil komen.

In je lijf komen. Maar hoe dan? Chantal Clarijs, eigenaresse van Puur op gevoel Coaching, vertelt. “Door je lichaam op een bewuste manier in beweging te brengen. Met eenvoudige oefeningen, door lekker te bewegen op jouw manier op muziek.” Dansen dus? “Ja, dansen. Veel mensen denken bij dans meteen aan passen en ingewikkelde choreografie. Maar dat is movement coaching juist niet. Bewegen kunnen we allemaal, hoe kom je anders van je woonkamer naar je keuken? En dat is wat movement coaching is; bewegen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden. En daarbij vertragen, voelen wat je lijf nodig heeft. Onderzoeken wat de pijn in je lijf of het piekeren je wil vertellen.”

Wat ik belangrijk vind is dat je aandacht geeft aan je lichaam. In alle drukte van ons leven vergeten we dat nog weleens. Door bewust te bewegen leer je weer luisteren naar de taal van je lichaam. Dat ontwikkelt je lichaamsbewustzijn en zo leer je omgaan met de sensaties en signalen van je lijf. Je lijf is op een andere manier slimmer dan je hoofd. Dat voorkomt menig uitvallen of burn-out; dé beroepsziekte van dit moment. En omdat er geen passen zijn om te volgen kom je automatisch uit bij jouw behoeften, want elk lichaam is anders.

Chantal Clarijs is intuïtief coach en embodied & holistisch coach. Ze werkt op een lichaamsgerichte manier. Want volgens haar is het geen toeval dat sommige mensen vast lopen in hun hoofd, ziek worden of klachten krijgen. Lichaam en geest zijn volgens Chantal niet van elkaar te scheiden. We kunnen het apart beschrijven, maar het functioneert als één geheel. “Voor mij is beweging een levende taal waarmee ik kan voelen en luisteren naar mijn lichaam en intuïtie. Het geeft een andere, zuivere kijk op vraagstukken of problemen waardoor ik nieuwe inzichten krijg en verder kan. Dit is de manier die ik ook inzet bij de mensen die ik begeleid.”

Gratis workshop movement coaching: Luisteren naar je lichaam
Vrijdag 16 augustus 2019 | 9.00 - 12.00 uur (inloop vanaf 8.45 uur)
Puur op gevoel Coaching | Takkebijsters 72 Breda
graag vooraf aanmelden via https://www.puuropgevoel.nu/reactie/ of info@puuropgevoel.nu.

Meer berichten