Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen - op 17 en 18 augustus - kiezen honderden  vliegers het luchtruim. Daaronder ook hele bijzondere, wat beide dagen zorgt voor een spectaculair en kleurrijk schouwspel.
Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen - op 17 en 18 augustus - kiezen honderden vliegers het luchtruim. Daaronder ook hele bijzondere, wat beide dagen zorgt voor een spectaculair en kleurrijk schouwspel. (Foto: )

Vliegers van over de hele wereld!

RIJSBERGEN - Op de weilanden van de familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 zijn zaterdag 17 en zondag 18 augustus de 11e Rijsbergse Vliegerdagen. Honderden vliegers van over de hele wereld zorgen voor 'n spectaculair en kleurrijk schouwspel. Je kunt er kennismaken met één-, twee- en vierlijner-vliegeren en het team-vliegeren. Ook zijn er vliegers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en - doorlopend - allerlei leuke en interessante demonstraties, en op zaterdagavond is er traditiegetrouw om negen uur een lampionnenoptocht voor de kinderen met aansluitend een spectaculaire nachtvliegshow. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht. Verder zijn er voor de kinderen beide dagen twee knuffel- en snoep-droppings ('s middags om één uur en om drie uur). Ook kunnen ze er hun eigen vlieger bouwen en uitproberen op hun eigen 'vliegerveld'. Daarnaast zijn er nog twee springkussens, een grote zandbak en een workshop origami, en kunnen ze zich ook laten schminken. Op de beide dagen zijn er ook optredens. Zaterdag treedt 's middags om twee uur blaaskapel Meladie op en 's avonds om acht uur de Taikidoki's met hun Japanse trommels. Zondag zijn er de Muziekkunstenaar en de Breda City Pipers and Drums. De entree is gratis, net als het parkeren en de fietsenstalling. Het complete programma kun je vinden op hun website.

Meer info? Zie www.rijsbergsevliegerdagen.nl

Meer berichten