Rian Meulenbroeks geeft met 'Goed gek' 'n kijkje in de gesloten wereld van de psychiatrie. Bestellen kan via: rianmeulenbroeks@icloud.com.
Rian Meulenbroeks geeft met 'Goed gek' 'n kijkje in de gesloten wereld van de psychiatrie. Bestellen kan via: rianmeulenbroeks@icloud.com. (Foto: )

'Goed gek', boek met verhalen uit psychiatrie van Rian Meulenbroeks

BREDA - ,,Jij moet wel goed gek zijn hier te willen werken!'', zei een patiënt tegen Rian toen ze in 1988 in de psychiatrie ging werken. Haar familie en vrienden maakten zich zorgen om haar veiligheid. Want psychiatrische patiënten zijn toch best gevaarlijk!? Nog steeds ervaart Rian Meulenbroeks als begeleider in de psychiatrie enorm veel vooroordelen ten opzichte van mensen met 'n psychische kwetsbaarheid. In de media en in haar omgeving, zeker als er weer een incident is geweest.

,,Ik ben opgegroeid in het zuiden van Brabant en sinds 1988 woonachtig in Breda. Na het afronden van de opleiding creatieve therapie ging ik werken in de GGZ, in verschillende functies en op diverse werkvloeren: open, gesloten, deeltijd, de forensische psychiatrie, het sociaal domein en jeugd. Omdat ik meer begrip wil creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, heb ik een boek geschreven over bijzondere ontmoetingen en alledaagse gebeurtenissen in de psychiatrie.'' Ze beschrijft het verdriet en de uitzichtloosheid die haar cliënten soms ten deel vallen, maar ook hun humor, kracht en herstel. Tegelijkertijd laat ze je de onmacht, betrokkenheid en (com)passie voelen die zij als begeleider ervaart.

,,'Goed gek' geeft de lezer een blik in de gesloten wereld van de psychiatrie. ,,Een wereld die we allemaal liever op afstand houden, maar die dichterbij is dan je denkt. De meeste mensen die er worden behandeld, hadden ook nooit gedacht dat het ooit nodig zou zijn. Hoe is het om er te verblijven? Hoe is het om er te werken? En wat is 'gek' eigenlijk...?'' 'Goed Gek' (ISBN: 9789402188011) is vanaf 22 augustus te bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden