Landelijk succes voor Bredase Heleen en Leonie en hun schapen

De Bredase theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller staan voor de 4e keer met hun voorstelling KUDDE op een heide in Nederland. Dit jaar is de Sallandse Heuvelrug aan de beurt. De voorstelling over kuddegedrag waar het publiek met een kudde schapen door een natuurgebied loopt, blijft onverminderd succesvol.

Van Doremalen kreeg dit idee toen ze jaren geleden zelf eens met een kudde schapen meeliep. Iedereen zei tegen haar dat het niet kon, een theatervoorstelling met schapen, maar ze bewees het tegendeel. Wat begon als een experiment in het Markdal tijdens Plein air aan de Mark in 2013, groeide uit tot een volwaardige en indrukwekkende voorstelling. De voorstelling wordt verteld door acteur Hans Dagelet en de tekst is bewerkt door de Bredase schrijver Ad van den Kieboom. Het publiek wandelt met een schaapskudde door een natuurgebied. Door een koptelefoon horen ze het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Als de avond valt, verschijnen er filmprojecties op de natuur die het gevoelsleven van de man verbeelden.

De eerste editie was op de Galderse heide in Breda. Die reeks was snel uitverkocht en er was zoveel aandacht voor en enthousiasme over de voorstelling dat Heleen al snel in contact kwam met verschillende Nationaal Parken. Inmiddels hebben NP Dwingelderveld, NP De Biesbosch en NP De Sallandse Heuvelrug de voorstelling al ingekocht en is KUDDE een landelijk succes.

Voor de editie op de Sallandse Heuvelrug zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk voor meer info en kaarten op www.kudde.org.

U bent van harte uitgenodigd om langs te komen voor een reportage, interview of recensie. Neem voor een afspraak contact op met regisseur Heleen van Doremalen via info@heleenvandoremalen.nl of 06 5131 2002.

Met vriendelijke groet,
Lian Sarneel

Publiciteit KUDDE | www.kudde.org | 06-46327745

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden