15 augustus beiaardconcert door Koen Cosaert

Op donderdag 15 augustus om 19u geeft Koen Cosaert een beiaardconcert in het kader van de Augustus Beiaardmaand Breda.

Op het carillon van de Grote Toren van Breda klinkt onder andere romantische muziek uit Vlaanderen, van beroemde Belgische beiaardiers Jef Denyn en Staf Nees. Het 3e deel bestaat uit Salonmuziek met bewerkingen van onder andere Grieg en Elgar.

Koen Cosaert is directeur van de beiaardschool 'Jef Denyn' in Mechelen. Daarnaast was hij ook gastdocent voor beiaard en campanologie aan de universiteit van Sint-Petersburg.

Het concert wordt vooraf ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda met de 3.750 kg wegende Breda-Nassauklok.

In de Augustus Beiaardmaand is er elke donderdagavond in augustus om 19u een beiaardconcert vanaf de Grote of O.L.V. Toren door beiaardiers uit binnen- en buitenland. De carillonconcerten zijn te beluisteren in het centrum van de stad, of in de daarvoor ingerichte luistertuin, bereikbaar via het Stadserf. Daar is ook gratis programma-informatie verkrijgbaar.

Op 29 augustus is er afsluitend, in samenwerking met het Begijnhof, wederom een muzikale soiree, rond Franse muziek aan het begin van de 20e eeuw. Alle concerten worden ingeluid door het Klokkenluidersgilde Breda. Daarnaast speelt stadsbeiaardier Paul Maassen elke dinsdag-en vrijdagochtend tijdens de markt van 11.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie vind je op www.torenbreda.nl

EINDE PERSBERICHT

Met vriendelijke groet,

Paul Maassen

musicus

/

stadsbeiaardier van Breda

06-16964211

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden