Van 13 tot en 20 juli gaf CMD verschillende concerten in de regio Karlovy Vary in het noordwesten van Bo-hemen. Op zondag 25 augustus brengen ze in Bavel nog één keer hun programma. FOTO: PIETER ZWAANS
Van 13 tot en 20 juli gaf CMD verschillende concerten in de regio Karlovy Vary in het noordwesten van Bo-hemen. Op zondag 25 augustus brengen ze in Bavel nog één keer hun programma. FOTO: PIETER ZWAANS (Foto: Pieter Zwaans)

25 augustus herhalingsconcert van CMD in kerk van Bavel

Zondag 25 augustus vindt in de Heilige Maria Hemelvaartkerk aan de Kerkstraat 8 in Bavel het jaarlijkse herhalingsconcert plaats van Consortium Musicum Divertimento (CMD) uit Breda. Dit herhalingsconcert begint 's middags om drie uur en de toegang is voor iedereen gratis.

BAVEL - Die middag is het programma te horen dat het koor en orkest onder de muzikale leiding van Rick Muselaers en Rienk Bakker in de week van 13 tot en met 20 juli jl. in Tsjechië hebben uitgevoerd. Naast het gezamenlijke repertoire, 'Blest Pair of Sirens' van H. Parry en het Gloria uit de Mis in D-majeur van A. Dvorák, voert het koor a capella werken uit van onder meer A. Becker, E. Elgar en L. Janácek. Als instrumentale bijdrage staat Tsjechische muziek op het programma.

Met dit gratis concert op zondag 25 augustus sluit CMD - 'n ad-hoc koor en symfonieorkest bestaande uit rond de negentig professionele en amateur musici - de periode van drie jaar af in de regio Karlovy Vary in 't noordwesten van Bohemen. Vanaf 2020 wordt Montsoreau in het westelijk Loire-gebied in Frankrijk de nieuwe bestemming, waar muziek maken en vakantie vieren hand in hand zullen gaan.

Verdere informatie is te vinden op www.cmdbreda.nl

Meer berichten