Schippers&Van Gucht uit Breda brengt tijdens de derde editie van het Live Art Festival Breda op 1 september 'Radio Walvis'. Het is voor de eerste keer dat deze 6+-voorstelling ook in Breda te zien is. FOTO: WANNES CRE
Schippers&Van Gucht uit Breda brengt tijdens de derde editie van het Live Art Festival Breda op 1 september 'Radio Walvis'. Het is voor de eerste keer dat deze 6+-voorstelling ook in Breda te zien is. FOTO: WANNES CRE (Foto: WANNES CRE )

Tijdens LA Breda is 'Radio Walvis' voor 't eerst ook in Breda te zien!

Na twee succesvolle edities in 2017 en 2018 keert het Live Art Festival Breda deze zomer terug. In het weekend van vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt het grenzeloze havenkwartier in de Belcrum in Breda opnieuw omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek, met voor iedereen - jong én oud - prachtige voorstellingen, workshops, community art projecten en theatrale installaties.

Ook Schippers&VanGucht uit Breda is present op dit driedaagse festival, waar de live beleving van het publiek centraal zal staan.

Leuk uitje voor hele gezin

Op de laatste dag van het festival, op zondag 1 september, presenteren de twee Bredase theatermakers 's middags om drie uur in Podium Bloos aan de Speelhuislaan 153 de voorstelling 'Radio Walvis', bedoeld voor iedereen vanaf een jaar of zes. Deze geestige en poëtische vertelling in een volledig gerecyclede vormgeving is dan voor het eerst ook in Breda te bewonderen, en is 'n heel erg leuk uitje voor het hele gezin!

Gebaseerd op Inuit-sprookje

Drie musici van philharmonie zuidnederland brengen met de actrice Eva Meijering het door Jorieke Abbing geschreven verhaal, dat gebaseerd is op een eeuwenoud Inuit-sprookje, tot leven. Het stoere Inuit-meisje Pilu woont - samen met haar beide ouders - in Groenland: 'n land dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Tijdens de voorstelling beleeft het publiek samen met Pilu vele avonturen in de tot de verbeelding sprekende wereld van de Inuit. Zo heeft Pilu ook 'n taperecorder, waarmee ze haar eigen spannende radio-show maakt. Het verhaal over haar opa Nanoq is een wel heel bijzondere aflevering! Waarbij de (enorme) hoeveelheid gejut plastic op de bühne verwijst naar de problematiek van de plastic soep.

Over Schippers&VanGucht

Het creatief bureau Schippers&
VanGucht bestaat uit het makersduo Jellie Schippers ('n regisseur) en Myriam Van Gucht ('n scenograaf). Ze creëren opwindende en intieme theatrale portretten, op bijzondere locaties, in opvallend vormgegeven werelden. Met ogenschijnlijke kleine verhalen snijden ze grote thema's aan. Meer informatie daarover kun je vinden op hun eigen website, op: www.schippersenvangucht.com. De kaarten voor deze voorstelling Radio Walvis kosten los 5 euro, of met 'n dagticket (waarmee je ook alle andere voorstellingen op zondag 1 september kunt bezoeken) 15,euro.

Meer berichten