De vijftien winnaars van de Moederdagactie van Citymarketing Breda werden op donderdag 15 augustus, de feestdag van Maria Hemelvaart, in Breda in het zonnetje gezet. FOTO: LARS DE NIJS / WILDSCHIETERS
De vijftien winnaars van de Moederdagactie van Citymarketing Breda werden op donderdag 15 augustus, de feestdag van Maria Hemelvaart, in Breda in het zonnetje gezet. FOTO: LARS DE NIJS / WILDSCHIETERS (Foto: Lars de Nijs Wildschieters)

Citymarketing zet moeders uit Antwerpen in 't zonnetje

Op 15 augustus vierden 15 Antwerpse moeders hun Moederdag in Breda. Ze lieten zich, samen met hun zoon of dochter, verwennen met een luxe lunch bij Bobbi's Bar en kregen bovendien een 'gouden' goodiebag, gevuld door Bredase ondernemers. Ook voor de 'kinderen' was er 'n tasje met inhoud.

BREDA - Met deze leuke Moederdagactie bracht Citymarketing Breda de stad extra onder de aandacht in Antwerpen. De organisatie selecteerde de vijftien winnaars via een gerichte Facebook-actie in Antwerpen. Op deze actie werd enthousiast gereageerd door Antwerpenaren die hun moeder een fijne dag Breda gunden. Voor en na de lunch genoten de winnaars op eigen gelegenheid van een heerlijk bezoek aan Breda.

Al sinds 1913, nog voordat in de rest van Europa Moederdag werd gevierd, eert de provincie Antwerpen op 15 augustus, de feestdag van Maria Hemelvaart, haar moeders. Ook toen rond de jaren '20 van de vorige eeuw de tweede zondag in mei internationaal werd inge-
voerd als Moederdag, bleef 15
augustus voor alle Antwerpse moeders dé dag. Op 15 augustus brengen ook veel Vlamingen traditiegetrouw 'n bezoek aan de stad Breda. Maria Hemelvaart geldt in België als een officiële feestdag. Veel Belgen profiteren dan van het feit dat Breda die dag wél open is.

Meer berichten