Foto: Herbert Wiggerman

13 september: Rollators klaar? Lopen maar!

Steeds meer ouderen hebben de weg naar atletiekvereniging Sprint gevonden, waar de Bredase Rollatorloop dit jaar voor de 6e keer plaatsvindt. Deze bijzondere loop wordt speciaal georganiseerd voor ouderen met een rollator, looprek of wandelstok. Het is een leuke middag uit, waar ouderen elkaar ontmoeten, genieten van live muziek, de buitenlucht en een hapje en een drankje. Dit alles is nog geheel gratis ook.

Dit jaar vindt de Rollatorloop plaats op vrijdag 13 september. In het kader van lekker bewegen en gezellig samen buiten zijn, wordt een parcours uitgezet waarbij alle deelnemers samen een stukje gaan wandelen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de capaciteiten van de deelnemers. Na een gezamenlijke warming-up worden diverse afstanden gelopen (400 m of 1.000 m), op de atletiekbaan en in het Mastbos. Om 14.00 uur wordt het startschot gelost door wethouder Daan Quaars. De atleten worden ontvangen met koffie en iets lekkers en krijgen een startnummer. Muzikale omlijsting is er van damesorkest Goei Weer en Tjerry en Mariska, en de deelnemers worden als echte atleten feestelijk onthaald. Er is geen wedstrijdelement; het gaat om de spreekwoordelijke eer. Na afloop is er dan ook voor alle deelnemers een 'gouden' medaille.

De Rollatorloop wordt, in samenwerking met Surplus, georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda en is onderdeel van de Week van de Verwenzorg van 8 tot en met 17 september. Dit jaar met vijf prachtige evenementen voor mensen die minder mobiel zijn en mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. En daarom worden ze in de Verwenzorgweek eens extra in het zonnetje gezet.

Mensen die willen deelnemen aan de Rollatorloop, moeten zich vooraf opgeven via: willemijn@betrokkenondernemersbreda.nl of via tel. nr. 06-8180 7333.

De Rollatorloop wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Surplus, gemeente Breda, AV Sprint, en Albert Heijn.

Meer berichten