Net als vorig jaar wordt Augustus Beiaardmaand weer afgesloten met 'n Frans soiree. Met opnieuw als gast pianist Guillermo Quintero Rojas.
Net als vorig jaar wordt Augustus Beiaardmaand weer afgesloten met 'n Frans soiree. Met opnieuw als gast pianist Guillermo Quintero Rojas. (Foto: )

Frans soiree in Begijnhof sluit 29 augustus beiaardmaand af

Stadsbeiaardier Paul Maassen houdt donderdag 29 augustus in samenwerking met (en in) het Begijnhof 'n Frans soiree, als de afsluiting van de Augustus Beiaardmaand. Wil je aanwezig zijn bij dit soiree, dan moet je je voor 26 augustus opgeven via: soiree @begijnhofbreda.nl. Aan de deelname aan dit soiree zijn geen kosten verbonden.

BREDA - De avond begint om zeven uur met 'n kort beiaardconcert door Gerda Peters. Zij speelt dan op het carillon van de toren van de Bredase Grote Kerk een bloemlezing uit de Franse 19e en begin 20e eeuw. Denk aan arrangementen voor beiaard van muziek van componisten als Erik Satie, César Franck, Gabriel Fauré, August Durand, Edward Elgar en Francois Thomé. Dit recital beluister je in de tuin van de voormalige pastorie van het Begijnhof.

Gerda Peeters op carillon

Gerda Peters is aan 't Amsterdamse Sweelinck Conservatorium afgestudeerd in orgel- en kerkmuziek en behaalde vervolgens het staatsexamen piano. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) in Amersfoort, de faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg.

Pianomuziek en zang

Na het beiaardconcert zal het Klokkenluidersgilde Breda dan de Johannaklok van het Begijnhof handmatig luiden, waarna het soiree rond kwart voor acht wordt vervolgd met een pianoconcert door pianist Guillermo Quintero Rojas en ook zang van de Bredase mezzosopraan Lotte van Roosmalen. Zij brengen samen een Frans programma over dromen, terugdenken aan verloren liefdes, mijmeren en afscheid nemen. Door het programma heen klinkt de boodschap dat het juist en bovenal van belang is stil te staan bij en te genieten van de mooie dingen van het leven. Een zomeravond bij ondergaande zon, in le clair de lune, tijdens een nuit d'etoiles. Er zullen liederen uitgevoerd worden van Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Henri Duparc en Claude Debussy. Van deze laatste componist speelt Guillermo Quintero Rojas ook een intermezzo.

Lotte van Roosmalen

Lotte studeerde Orthopedagogische Muziekbeoefening en Schoolmuziek in Maastricht en doceerde enkele jaren muziek in het onderwijs. Van 2008 tot en met 2012 studeerde ze solozang aan 't Fontys Conservatorium. Lotte zingt regelmatig in koren als solist, en trad op met het professionele Zed Chamber Choir en Studium Chorale. Lotte is inmiddels ook de artistiek leider van koor LOT's en van het Stedelijk Jeugdkoor Breda.

Meer berichten