Zondag 25 augustus onthulling logo op gevel buurthuis Gageldonk

De gemeente Breda, en in het bijzonder ex-wethouder Patrick van Lunteren, en bewoners van de Haagse Beemden hebben eind 2016 ervoor gezorgd dat het buurthuis in de wijk weer beschikbaar zou komen. In mei 2017 werd dit een feit en kon de nieuw opgerichte stichting Heerlijckheid Gageldonk zijn intrede doen in het buurthuis. Voortvarend werd er gewerkt aan het openstellen van hetbuurt huis voor de wijkbewoners, het 'terughalen' van de huurders die er voorheen in zaten en het geleidelijk aan weer werken aan het creëren van een Huis van de Wijk.

Voorheen heette het buurthuis de Beemdentil. Maar omdat de vorige stichting nog bestaat en die naam voert, kon de naam helaas niet behouden worden. Aan de andere kant hoort bij een nieuwe start ook een nieuwe naam. Enerzijds om de, toch wel wat negatieve verhalen over de laatste jaren van de Beemdentil, geen voeding te geven. Anderzijds om het nieuwe bestuur en de vrijwilligers en bezoekers niet op te zadelen met oud zeer.

De naam Gageldonk is bedacht door buurtbewoner de heer Engel. Niek-Jan Tops (van Made By Tops) tekende voor een schitterend logo. De onthulling daarvan zal gedaan worden door burgemeester Paul Depla, gelijktijdig met het openen van een expositie van schilderijen, gemaakt door vrijwilligers van de Kapeltuin. Er is koffie en theemet wat lekkers en de Fiepers, de welbekende 'fanfare' uit de Haagse Beemden, zal zorgen voor een vrolijke noot. Iedereen is zondag 25 augustus vanaf 12.30 uur van harte welkom en de onthulling van het logo is om 14.00 uur.

Meer berichten