Law en De Materie samen voor het eerst live bij Friday On The Rocks

Vrijdag 30 augustus betreden de bands Law en De Materie het podium van Friday On The Rocks in café De Speeltuin te Breda. Het belooft een avond vol rock 'n roll, punk en krautrock te worden, waarbij er zowel in het Engels als in het Nederlands gezongen zal worden. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Law staat voor energie en rock 'n roll. Drie kerels op een podium, effectpedalen aan en gas geven. In 2015 formeerde zanger en gitarist Jeroen de band Law samen met drummer Patrick en bassist Geert. Met z'n drieën zijn ze goed voor ruim 30 jaar podium en band ervaring, in onder andere Schimanski, Deification, Harrow en Exposure. Na al deze muzikale avonturen werd het hoog tijd om nu eindelijk een samen eigen werk te schrijven. Beïnvloed door allerhande stijlen produceert dit trio nummers met een rauwe rand, dynamiek en drijvende gitaarriffs zonder muzikaliteit en melodie uit het oog te verliezen. In huishaven Enschede kan het publiek al niet meer om deze band heen, maar inmiddels hebben ze door de onvergetelijke indruk die ze na een optreden hebben achtergelaten ook al fans in Wateringen, Utrecht, Almelo en Groenlo zitten. De tijd is nu rijp om Breda ook aan dit rijtje toe te voegen.

De Materie staat voor passie, punk, een dosis Krautrock én prachtige teksten die ergens over gaan. Met haar wortels in Arnhem zijn ze voor zover bekend de enige band die Nederlandstalige Krautrock maakt. Na een tijdje samen Engelstalige liedjes te hebben gemaakt besloten toetsenist Jack en de zingende drummer Peter dat dit voor hen een doodlopende weg was. Beiden hebben Nederlands gestudeerd en kwamen tot de conclusie dat het Nederlands een prima taal is om in te zingen. De Materie was daarmee geboren. De country verwante klanken van gitarist Tony, de rock van andere gitarist Erik en de buitengewoon voortstuwende bas van Erwin maken het geheel compleet. Verwacht melodieuze liedjes ondersteund door structuren die uit de Krautrock afkomstig zijn, meerstemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jaren-zeventig-synths en de leadgitaar. Invloeden? Denk aan Luxemburg, Neu!, Faust, Nick Cave, hier en daar wat Hawkwind en zelf Peter Koelewijn. Dit vijftal heeft echter wel een volstrekt eigen geluid ontwikkeld dat door veel mensen wordt gewaardeerd. Een optreden van De Materie is er een van een ongewone band, met dito liedjes én een bijzondere uitstraling.

www.band-law.nl

www.facebook.com/dematerie

www.pobsite.nl

www.facebook.com/despeeltuin

Meer berichten