21 september 11e editie van de Lichtsloepenparade

Als afsluiting van een seizoen waarin veel nieuwe watersporters de opgeknapte Bredase singels hebben ontdekt, vindt op zaterdag 21 september de 11e editie van de Lichtsloepenparade plaats. Een verlichte optocht van plezierbootjes trekt dan wederom door de Bredase singels. Met in het afgelopen jaar 75 kleurrijk opgetuigde boten is de Lichtsloepenparade uitgegroeid tot een uniek evenement, dat veel publiek naar de oevers van de Bredase singels trekt. Dit jaar wordt het publiek extra betrokken, dankzij een leuke fotowedstrijd.

De posters met aankondiging van de Lichtsloepenparade zijn alweer opgehangen in de stad en een aantal fanatieke deelnemers heeft zich al ingeschreven voor deelname via www.lichtsloepenparade.nl. Maar dit jaar worden niet alleen deelnemers beloond met prijzen voor de mooiste boten, ook het publiek kan in aanmerking komen voor een leuke prijs. De bezoeker die de Lichtsloepenparade het mooist in beeld brengt, verdient - naast veel waardering - ook een VVV-bon. De meest bijzondere foto's kunnen worden opgestuurd naar: verlichteboten@hotmail.com.

De mooist versierde boten worden natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Ook in 2019 zal de jury bijzondere creaties op originaliteit, afwerking en uitvoering belonen met mooie prijzen in twee categorieën: kleinere boten tot 5 meter lengte, en grote boten vanaf 5 meter. Natuurlijk wordt ook het publiek weer betrokken bij de jurering van de boten. Zij kunnen ook dit jaar een keuze maken wie de publieksprijs verdient. Er wordt een VVV-bon verloot iedereen die de winnende boot aangeduid hebben.

De start van de Lichtsloepenparade is zoals gebruikelijk om 20:00 uur ter hoogte van café Markhoek aan de Marksingel. De tocht gaat verder via het Chasséveld naar de Nieuwe Haven, alwaar de prijsuitreiking rond 21:45 uur plaatsvindt. Huisband Noggus zorgt ook dit jaar voor, tijdens en na de tocht door de mooie Bredase singel voor een vrolijke noot.

Inschrijven voor de Lichtsloepenparade is mogelijk via de website van het evenement: www.lichtsloepenparade.nl. Daar kan het inschrijfformulier worden gedownload en vervolgens worden ingeleverd bij café Markhoek aan de Marksingel 15-17. Mailen is ook mogelijk, naar: verlichteboten@hotmail.com. Het is hierbij van belang dat de lengte van de boot duidelijk wordt aangegeven. Betaling is sinds dit jaar ook mogelijk via Tikkie. Het laatste nieuws over de Lichtsloepenparade is te vinden op de website, www.lichtsloepenparade.nl.

Meer berichten