Iconententoonstelling in protestantse Laurentiuskerk

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september worden er in de oude Laurentiuskerk aan de Duivelsbrug van het Ginneken Byzantijns-orthodoxe iconen tentoongesteld.

Marieta Rotariu zal samen met enkele van haar leerlingen laten zien hoe iconen volgens de Byzantijns orthodox traditie tot stand komen. Daarbij zijn tevens een aantal iconen uit deze traditie te bezichtigen. Iedere icoon vertelt een verhaal en verwijst daarbij naar bijzondere gebeurtenissen uit de rijke Christelijke historie. Mevrouw Rotariu zal ter plekke uitleg geven over de symbolische betekenis van de taal, waarvan de icoonschilder gebruik gemaakt om deze grote verhalen uit de Christelijke geloofstraditie te vertellen. Op zondag is mw. Rotariu vanaf 14.30 uur aanwezig.

Tegelijkertijd wordt er met een foto-expositie aandacht besteed aan 75 jaar bevrijding. Hierbij worden met name die momenten in herinnering gebracht die voor het bestaan van de oude Laurentiuskerk grote betekenis hebben gehad.

Zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 september is de kerk van 13.00 uur tot 17.00 uur open en vrij toegankelijk.

Deze exposities zijn alleen tijdens de Open Monumenten Dagen te bezichtigen. De Stichting Vrienden van de Protestantse Laurentiuskerk heet u van harte welkom.

Meer berichten