Schotse Dog Tired samen met Nederlandse Ann My Dice bij Friday On The Rocks

Vrijdag 20 september komt het Schotse Dog Tired ter promotie van het nieuwe album The Electric Abyss naar Friday On The Rocks in café De Speeltuin toe. Het Nederlandse Ann My Dice zal de avond openen. Samen zullen ze er voor zorgen dat het publiek geen moment stil kan staan, en de stevige metal de spijkers uit het podium doen trillen. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Dog Tired is eind 2004 ontstaan in het Schotse Edinburgh, doordat de afzonderlijke muzikanten hun voorliefde voor het betere metal bij elkaar brachten. Verwacht de bruutheid van bands zoals Gojira en Entombed, met de gitaargedreven sound van Pantera en Metallica. Door deze combinatie is de muziek zowel heavy als herkenbaar, maar zeer zeker een totaal eigen geheel. Live werd het podium al gedeeld met bands zoals Skindred, Raging Speedhorn, Reign Of Fury, Evil Scarecrow en Black Bomb. Begin september wordt het langverwachte vierde album The Electric Abyss uitgebracht, de opvolger van de albums It Came From The Sun en Titan. Ter promotie van dit nieuwe album reizen ze door Europa, waarbij ze ook in Breda halt zullen houden.

Ann My Dice is een energieke metalband uit Rotterdam en Utrecht. Sinds de oprichting in 2012 heeft de band een groot aantal shows gespeeld in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Kroatië en Tsjechië. Door het combineren van rauwe vocalen, melodieuze twists en keiharde riffs weet de band tot een geheel eigen metalgeluid te komen. Dit geluid, samen met een knallende show en een immer enthousiaste houding, leiden al vele jaar tot absolute hoogtepunten voor zowel publiek als de band zelf. Eerder dit jaar verscheen de nieuwe ep genaamd Thorn, welke ze deze avond zeker bij het Bredase publiek onder de aandacht zullen brengen.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Dog Tired (UK) en Ann My Dice, vrijdag 20 september 2019, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.dogtiredmetal.com
www.annmydice.nl
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin

Meer berichten