Pieter Tak opent nieuw seizoen Roots Mail Music Instore

Zaterdagmiddag 21 september start het nieuwe seizoen van Roots Mail Music Instore. Vanaf deze middag kan het publiek weer elke derde zaterdag van de maand genieten van een optreden in platen- en cdwinkel Roots Mail Music. Ter promotie van zijn recent verschenen album genaamd Everything komt singer/songwriter Pieter Taks naar de winkel gevestigd aan de Van Goorstraat 14 te Breda toe. Roots Mail Music organiseert in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB) elke 3e zaterdag van de maand een instore optreden. Er worden muzikanten uitgenodigd om middels een optreden in de winkel het publiek kennis te laten maken met hun repertoire. De winkel zelf is op zaterdag natuurlijk al vanaf 10.00 uur geopend, en dit instore optreden vangen stipt om 13.30 uur aan. De toegang is natuurlijk geheel gratis.

Pieter Tak is een ervaren singer/songwriter van veelal Engelstalige songs. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en begon al vroeg eigen liedjes te schrijven. De Amerikaanse West Coast- en Ierse klanken hebben mede zijn muzikale richting beïnvloed. In de studio produceerde hij met muzikale vrienden in eigen beheer een aantal albums: Rivers From The Heart, Waters From The Well en The Watcher, maar ook het album Broos welke in tegenstelling tot de andere albums geheel Nederlandstalig is. Alle albums zijn warm ontvangen en als luistermuziek sporadisch te beluisteren op diverse podia en radio. Pieter brengt louter eigen werk en bespeelt akoestische en elektrische gitaren, maar ook banjo, mondorgel, mandoline, piano en sitar. Zijn teksten gaan over wat er speelt in de wereld, over lief en leed dus. Naast het solo spelen van zijn nummers zit hij ook in de formatie Tak & Band, is hij de Pieter van het duo Pieter & Mirjam én schrijft hij ook muziek voor films en documentaires. Op het onlangs verschenen album Everything krijgt de luisteraar in 11 liedjes een palet van muzikale kleuren aangeboden. De Engelstalige songs hebben merendeel een basis van zang en akoestische gitaren in diverse stemmingen. Ook zijn er stevige songs met elektrische gitaarsolo's en zelfs twee met baritongitaar. Pieter wordt op de cd begeleid door bassist Kees van Proosdij, toetsenist Koert Hommel en drummer BenJoshua Antiri. Verder valt op dat er muzikale ruimte is voor fraai fluit-, klarinet- en saxofoonwerk van Peter den Otter, en als muzikaal toetje speelt Renée Ladestein een prachtige hoornpartij in het nummer The Last Bell. Wie er deze Roots Mail Music met Pieter meekomen is nog niet duidelijk, maar dat hij een of enkele van zijn bevriende muzikanten meeneemt is wel een zekerheid.

Roots Mail Music en POB presenteren Instore met Pieter Tak, zaterdag 21 september 2019, muziekwinkel Roots Mail Music, Van Goorstraat 14 te Breda, winkel open vanaf 10.00 uur, aanvang optreden 13.30 uur en toegang geheel gratis.

pietertak.wixsite.com/music
www.rootsmailmusic.com
www.pobsite.nl

Meer berichten