Chinese dansschooldirecteuren bezoeken de KAM

Op zaterdag 21 september bezoeken acht Chinese dansschooldirecteuren de opening van de KAM in het Chasse Theater. Zij krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen van de KAM en mogen genieten van de vele optredens. Dit initiatief is een samenwerking tussen KAM en Stichting Global Exploration.

Van 18 t/m 25 september brengt een groep van acht Chinese directeuren een bezoek aan Nederland. De scholen van deze directeuren focussen zich op dans en beweging. Niet alleen de traditionele Chinese dans, maar ook de voor ons bekendere dansvormen worden op deze scholen gedoceerd. Op zaterdag 21 september zal deze groep een bezoek brengen aan de KAM voor een rondleiding, de prachtige voorstellingen en natuurlijk om contacten te leggen met verschillende Nederlandse dansscholen. Uiteindelijk is het doel van deze uitwisseling om in de winter van 2020, met een groep Chinese basis- en middelbare dansschoolleerlingen Nederland te bezoeken.

Stichting Global Exploration stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld te laten ontdekken. Dit onder het motto 'Together one world'. Jaarlijks gaan honderden jongeren naar het buitenland om een wereldstage te doen. Ook ontvangt Xplore Europe vaker jongeren uit onder andere China, Nepal en Indonesië om de Europese cultuur te ontdekken.

Meer berichten