Vrijdag 13 september jaarlijkse Rollatorloop bij SPRINT

Inmiddels hebben zich zo'n 170 deelnemers ingeschreven voor de Rollatorloop van vrijdag 13 september. Deze bijzondere loop wordt speciaal georganiseerd voor ouderen met rollator, looprek of wandelstok. Het is een leuke middag uit waar ouderen elkaar ontmoeten, genieten van live muziek, de buitenlucht, een hapje en een drankje. Dit alles is nog geheel gratis ook.

In het kader van lekker bewegen en gezellig samen buiten zijn, wordt een parcours uitgezet waarbij alle deelnemers samen een stukje gaan wandelen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de capaciteiten van de deelnemers. Na een gezamenlijke warming-up, verzorgd door een enthousiaste sportleraar, worden diverse afstanden gelopen (400 m of 1.000 m), op de atletiekbaan en in het Mastbos. De 'tijd' wordt waargenomen door middel van een grote klok.  Twaalf leerlingen van Curio prinsentuin van cooth komen deze middag helpen bij het ontvangen van de ouderen, het uitserveren van de appelflappen en het advocaatje en het begeleiden van de ouderen tijdens de loop. Menu Surplus zorgt voor een lekker hapje voor alle deelnemers. Voorafgaand aan de loop kunnen de ouderen hun rollator laten checken door MediPlus. Zij pompen desgewenst de bandjes op en geven de rollators een drupje olie.

Om 14.00 uur wordt het startschot gelost door wethouder Daan Quaars. De atleten worden ontvangen met koffie en een appelflapje, aangeboden door Albert Heijn Valkeniersplein. Ook krijgen de deelnemers een startnummer. Muzikale omlijsting is er van damesorkest Goei Weer en Tjerry en Mariska en de deelnemers worden als echte atleten feestelijk onthaald. Er is geen wedstrijdelement; het gaat om de spreekwoordelijke eer. Na afloop is er dan ook voor alle deelnemers een 'gouden' medaille.

De Rollatorloop wordt, in samenwerking met Surplus, georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda en is onderdeel van de Week van de Verwenzorg tot en met 17 september. Dit jaar met vijf prachtige evenementen voor mensen die minder mobiel zijn en mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. En daarom worden ze in de Verwenzorgweek eens extra in het zonnetje gezet.

De Rollatorloop wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Surplus, gemeente Breda, Stichting RCOAK, AV Sprint en Albert Heijn Valkeniersplein.

Meer berichten