Foto:

19 september info-avond Herenboeren Breda in de Koe

Herenboeren Breda houdt donderdag 19 september een informatieavond in gemeenschapshuis de Koe aan de Ambachtenlaan 1 in Breda, om bezoekers te informeren en te enthousiasmeren over het initiatief, want: eten van je 'eigen boerderij', wie wil dat nou niet?

Herenboeren Breda is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Breda die grip wil krijgen op hun eten. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat het eten eerlijk is geproduceerd met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Want zeg eerlijk: weet jij waar je eten echt vandaan komt? Om het initiatief van start te kunnen laten gaan heeft Herenboeren 200 huishoudens nodig. Met de informatieavond hopen ze nieuwe huishoudens te enthousiasmeren.

Wat is een Herenboerderij? 

Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van bewuste consumenten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden hoeven voor hun lidmaatschap niet te verhuizen, maar blijven gewoon in hun eigen huis wonen; je komt wekelijk vers voedsel ophalen bij de boerderij.  

200 huishoudens gezocht 

Voor de opzet van een Herenboerderij zijn 200 huishoudens nodig: eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens en gezinnen met kinderen, in totaal 500 monden. Iedereen die gezond en eerlijk voedsel belangrijk vindt, is welkom. Het doel van Herenboeren is het bereikbaar maken van smaakvol, gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen. Herenboeren stimuleert en inspireert een hernieuwde voedselbeleving, een bewustzijn, vanuit de overtuiging dat voedsel mensen bij elkaar brengt en bindt. Hoe? Door samen duurzaam voedsel te produceren.  

Uw interesse gewekt? 

De informatieavond van Stichting Herenboeren Breda in de Koe in Princenhage begint om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden voor deze informatieavond kan via www.breda.herenboeren.nl/aanmelden.

Meer berichten