5 oktober informatiemarkt over slechtziend- en blindheid in Breda

Nu Breda door de Europese Commissie is uitgeroepen tot meest toegankelijke Europese stad, is het de hoogste tijd om ook de mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen goed op de kaart te zetten. Daarom houdt Visio Breda, in samenwerking met verschillende organisaties, op 5 oktober van tien tot vier uur aan de Heerbaan 14-40 een informatiemarkt over slechtziend- en blindheid.

Aan de uitgebreide informatiedag met en voor mensen met een visuele beperking doen onder meer belangenorganisaties en verschillende leveranciers van hulpmiddelen mee. De bezoekers kunnen ervaringen uitwisselen, kennis delen, workshops volgen en zich informeren over diensten en producten. De organisatoren willen op de kaart zetten wat er voor mensen met een visuele beperking te krijgen en te beleven is in Breda en omgeving. Het wordt een dag waar voor mensen met een visuele beperking van alles te ontdekken valt.

Met de informatiemarkt wordt alvast een voorschot genomen op de landelijke Week van de Toegankelijkheid, die twee dagen later begint. In verschillende workshops, bijvoorbeeld over revalidatiemogelijkheden, stoelmassage en over slechtziend bergbeklimmen, komt de toegankelijkheid uitgebreid aan bod. Ook zijn er slimme domoticaproducten en hulpmiddelen te zien en uit te proberen.

Voor meer informatie kun je bellen met Visio Revalidatie & Advies Breda, op nummer 088 - 5 85 87 00, of mailen naar: breda@visio.org. Vooraf aanmelden voor deze informatiemarkt is niet nodig. Voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kijk op visio.org.

Meer berichten