Het Koor van Toen.
Het Koor van Toen.

Geslaagde viering 10 jaar heemschuur de Stee

Op 5 september was het 10 jaar geleden dat de Vlaamse schuur de Stee officieel werd geopend en ruimte bood aan de erfgoederen van de Vereniging Teterings Erfdeel. De viering van dit feit vond plaats op zondag 8 september.

Op die dag wisten 250 enthousiaste bezoekers, van wie het grootste deel Teteringenaren, de weg te vinden naar de 10-jarige heemschuur de Stee.

Het programma op die dag bestond uit onderdelen in het kader van 'voor een ieder wat wils'. Op het buitenterrein hadden de tentoongestelde kleindieren (oude kippenrassen en konijnen) van de vereniging Bredania volop aandacht, terwijl de pony met veulen een echte trekpleister was.

In de heemschuur zorgde het 'Koor van Toen' voor een gezellige ambiance met hun repertoire van bekende evergreens, die vaak uit volle borst werden meegezongen.

Tussendoor trad de Teteringse troubadour Gerry Joosen op met populaire Hollandse liedjes die hij met zijn gitaarspel begeleidt.

Ook de schermvertoning van foto’s uit vervlogen tijden trok veel aandacht.

De aanwezige gasten werden op zijn tijd voorzien van koffie, thee, frisdrank en diverse hapjes. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om rond te lopen in het museum en de permanente tentoonstelling van het erfgoed te bezichtigen.

Na het muzikale optreden memoreerde voorzitter Ad van Beurden in zijn toespraak de oud-eigenaar van de schuur, de heer Jan Rombouts, en de voormalig voorzitter, de heer Jos Verdaasdonk, die van de gemeente Breda toestemming kreeg voor de ingebruikneming van de schuur. Hij bedankte verder een ieder die een bijdrage had geleverd voor het welslagen van de dag en uiteraard de gasten voor hun aanwezigheid.

De vereniging Teterings Erfdeel kan terugzien op een fantastische middag en gaat in de toekomst met veel enthousiasme verder op het inmiddels ingeslagen pad.

Meer berichten