Start 'Rammelbakken' Reis Breda-Boedapest

Zondag 15 september start de zevende editie van de 'Rammelbakken Reis'. Aan de start allemaal voertuigen die niet meer dan 750 euro kosten, 20 jaar of ouder zijn en met hartstocht en passie uniek zijn gepimpt.

Evenemententerrein Breepark in Breda is het decor van vertrek voor de reis. Een ludieke roadtrip van 3.600 kilometer door 8 landen in 7 dagen. De reis verloopt onder andere via Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië, Slowakije, Kroatië en Hongarije. Het wedstrijdelement zit 'm in de opdrachten zit en niet in de snelheid. Een aanzienlijk aantal teams hebben de Rammelbakken Reis een aantal jaren geleden ontdekt en doen al voor de derde keer mee. Aan de toertocht gaat voor de meeste teams een maandenlange voorbereiding vooraf. Een voorbereiding die -net als de reis zelf- in het teken staat van vriendschap en saamhorigheid. Want naast het ontdekken van mooie routes, het uitvoeren van ludieke opdrachten en het vinden van persoonlijke uitdagingen is dát het belangrijkste bij deze reis.

De grootste editie in de prille geschiedenis van de Rammelbakken Reis kent 140 teams. Met ieder hun eigen redenen om mee te doen. Voor de een lonkt het avontuur, de ander streept een jarenlang gekoesterde droom van de bucketlist af en weer een ander probeert zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Organisatoren Rogier van Wijngaarden en Tjarko van Doormaal: "In deze editie rijden ongelofelijk veel teams mee die een goed doel hebben gekoppeld aan hun trip. Bijvoorbeeld een Fries damesteam die meerijdt om geld op te halen voor een familie met 14 pleegkinderen wiens huis afgelopen april door een brand is verwoest. Wij zijn er bijzonder trots op om te zien hoe ons initiatief op dat vlak een steentje bij kan dragen."

De organisatoren vervolgen: "Samen met ons team van vrijwilligers zijn we er helemaal klaar voor om ook deze editie weer te laten knallen! Zondagochtend vroeg start de reis. Niet alleen familie van de deelnemende teams, maar iedereen die nieuwsgierig is naar dit bont gezelschap van gepimpte rammelbakken is welkom om in Breda de teams uit te zwaaien. Nadat het startschot om 09.00 uur is gelost, start de reis. Een week later eindigt deze. Een behoorlijke uitdaging voor de rammelbakken. Wij zeggen niet voor niets "vriendschap is de basis, de uitdaging de beproeving."

Meer informatie over de Rammelbakken Reis is terug te vinden op ww.rammelbakkenreis.nl, www.facebook.com/rammelbakkenreis en www.instagram.com/rammelbakkenreis.

Meer berichten