Stichting Rolerisuit is 'Club van de Week' en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.
Stichting Rolerisuit is 'Club van de Week' en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. (Foto: Bastiaan Musscher)

Nieuwe bus voor Rolerisuit dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

Groot feest voor Stichting Rolerisuit uit Breda! De stichting werd 12 september benoemd tot 'Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Rolerisuit zet zich in om zoveel mogelijk mensen met beperkte mobiliteit mee op pad te nemen. Om aan de vraag te kunnen voldoen, gaat de stichting het geld gebruiken om een nieuwe bus aan te schaffen.

Joop Jansen, voorzitter van Stichting Rolerisuit: ,,We zijn gigantisch blij met dit bedrag! Onlangs is een van onze bussen uitgevallen. Hij was zo goed als klaar voor de sloop en moest dus vervangen worden, maar daar hadden we geen geld voor. We hebben ons toen opgegeven voor Club van de Week en zijn het nog geworden ook! We gaan het geld gebruiken om het laatste stuk van de bus te betalen, zodat we kunnen blijven rijden.''

Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel 'Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. Over de afgelopen vijf jaar zijn de Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden