LostID
LostID

Michalina Malolepsza exposeert in Het Gele Huis

In de maand oktober exposeert Michalina Malolepsza in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) in Princenhage. De expositie loopt van 5 t/m 27 oktober en is geopend op de zaterdagen van 10.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van zaterdag 19 oktober. De officiële opening is op zaterdag 5 oktober om 15.00 uur.

Michalina Malolepsza werd geboren in 1982 in Czestochowa (Polen). Ze emigreerde naar Nederland in het begin van deze eeuw. Sinds twee jaar woont en werkt ze in Schiedam. In 2011 studeerde ze af op illustratie aan de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam. Tijdens haar studie verdiepte ze zich in grafische technieken, waarvan de linosnede de meest geliefde voor haar werd. Deze techniek is een medium voor de kunstenares om haar visie op de wereld uit te drukken, maar ook om de interne zoektocht te weerspiegelen. Recente werken zijn best wel surrealistische composities. De elementen waaruit ze bestaan, zijn gerangschikt in logische sequenties, ze verrassen met de vorm, ze trekken met innerlijke magie aan.

Op de tentoonstelling in Het Gele Huis presenteert Michalina afbeeldingen uit twee verschillende series. De eerste is "Lady Kangaroo", die verwijst naar hedendaagse trends in het delen van alles op sociale media. We zien een naaktfiguur met een kangoeroemasker, geïllustreerd in verschillende denkbeeldige situaties. Deze afbeeldingen zijn kleurrijk, sommige erg licht bij ontvangst, anderen geven stof tot nadenken.

De volgende serie is een serie genaamd "Gulliver". Het weerspiegelt de universele angsten en verlangens en verbindingen van de mens met de andere mens en van de mens met de natuur. De kunstenares stelt hier de vraag: wie zijn wij voor elkaar? Wat zijn we voor de natuur en wat is de natuur voor ons? Kan een man het lot van velen bepalen? Dit werk presenteert de zoektocht naar de plaats, betekenis en kracht van het individu in de samenleving; een poging om de vraag te beantwoorden of ons leven wordt beheerst door toeval, lot of door onszelf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden