Foto: Robbie Jochems

Gulle gift VGBM Classic Race Demo voor Vrienden van Amphia

In het weekend van 7 en 8 september kon weer genoten worden van klassieke racemotoren uit vervlogen tijden in Etten-Leur. De derde editie van de VGBM Classic Race Demo werd mede mogelijk gemaakt door AMT group uit Etten-Leur als hoofdsponsor. Paul Weytens, mede-eigenaar en ex- kankerpatiënt had als voorwaarde gesteld dat er een goed doel gekoppeld zou worden aan het evenement. Dat werd Vrienden van Amphia, met als doel geld ophalen voor onderzoek naar medicatie tegen bloedkanker.

Eerst racen

Op de zaterdagavond was de roemruchte 3-uurs van Etten-Leur. Niet het snelste, maar het meest constante team zou in de prijzen vallen. In de Vintage-klasse was het twee keer raak. Broer Marc Weytens won samen met Maurijn de Vries de eerste prijs, terwijl Paul samen met zijn co-piloot Kevin Phillips de derde in ontvangst mocht nemen.

Op zondag waren er diverse klassen, van 50 tot 1000 cc, en  een parade van vooroorlogse machines, met coureurs op leeftijd in gepaste outfits die glimlachend hun rondjes reden. Corné van Ginneken, die samen met Arie de Man verantwoordelijk is voor de gehele organisatie, kan terugkijken op een zeer geslaagde derde editie.

Goede doel

Naast het racen was het ook te doen om het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. De helft van de opbrengst van de toegangskaartjes, een bijdrage van de coureurs en de uiteindelijke verdubbeling door AMT group leverden een mooi bedrag op. Op zondagmiddag werd een cheque van 6.621 euro door Paul persoonlijk overhandigd aan zijn oncoloog Marjolein van der Klift en de bestuursvoorzitter van Amphia, Olof Suttorp. Onder het genot van een drankje werd uitgesproken dat Vrienden van Amphia voor de komende edities van de AMT VGBM Classic Race Demo in beeld blijft als goed doel.

Op de foto

Op de foto staan v.l.n.r. Olof Suttorp (voorzitter RvB Amphia), Marc Weytens (mede-eigenaar AMT group) Marjolein van der Klift (hematoloog-internist), Ignace Nolet (secretaris Vrienden van Amphia), Paul Weytens (mede-eigenaar AMT group), Sven Elst (mede-eigenaar AMT group), Giel Baaij (programmamanager fondsen- en sponsorwerving), Maurijn de Vries (eigenaar HeldHavtig Communicatie) en René de Bruijn (bedrijfsmanager Oncologie).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden