Word Cityhost bij La Vuelta en krijg Spaanse les

La Vuelta eindigt zondag 15 september na de finish van de laatste etappe in Madrid. Daarna wordt het stokje overgedragen aan Nederland, waar de Spaanse wielerronde volgend jaar van start gaat. Breda is gastheer van de derde etappe (zondag 16 augustus) en stelt alles in het werk om La Vuelta dan gastvrij te ontvangen. Na de finish van zondag begint Breda met de werving van 076 inwoners die de Spanjaarden volgend jaar in hun eigen taal verwelkomen. Zij mogen gratis op Spaanse les.

Breda is een gastvrije stad en dat wil ze ook tijdens de ontvangst van La Vuelta in 2020 zijn. De stad wordt straks overspoeld met naar verwachting vele tienduizenden mensen. Onder hen ook veel Spanjaarden. Wat is er gastvrijer dan dat zij in hun eigen taal worden aangesproken? Precies 76 Bredanaars - dat aantal is uiteraard afgeleid van het kengetal 076 - vormen straks het 100% welkomstteam dat door Citymarketing Breda wordt opgericht. Zij staan klaar om de Spaanstalige organisatoren, sporters, wielerfans en andere gasten in het Spaans de weg te wijzen en te begeleiden, zowel achter de schermen als op openbare plaatsen.

Inwoners van Breda die ten minste achttien jaar oud zijn, voldoende tijd hebben om een taalcursus te volgen, trots zijn op de stad en gastvrijheid met hoofdletters spellen, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor een taak als cityhost. De 76 uitverkorenen krijgen bij Breda University of Applied Sciences gratis taalles in de avonduren. Dat alles om ervoor te zorgen dat Breda tijdens La Vuelta op de beste manier op de internationale kaart wordt gezet. Medio november wordt bekendgemaakt wie het Bredase 100% welkomstteam mogen vertegenwoordigen.

De provincies Noord-Brabant en Utrecht vormen 14, 15 en 16 augustus samen het decor van de start van de 75e editie van La Vuelta. Na een ploegentijdrit in Utrecht (23 kilometer) is er op dag twee een rit in lijn (183 kilometer) tussen Den Bosch en Utrecht. In de derde etappe (194 kilometer) zijn de start en finish in Breda. Tijdens die rit maakt het peloton kennis met Breda en de prachtige omgeving van West-Brabant. De wedstrijd wordt in 189 landen uitgezonden. La Vuelta Holanda, zoals de gezamenlijke organisatie in Noord-Brabant en Utrecht heet, is al lange tijd actief om van La Vuelta een groot succes te maken.

Zondag 15 september, de finishdag van la Vuelta 2019, markeert het begin van de activatieperiode voor La Vuelta Holanda. Iedereen met een goed idee om van La Vuelta een groot feest te maken, kan dit indienen via www.lavueltaholanda.com/events.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden