Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Rollators klaar? Lopen maar!

Vrijdagmiddag 13 september deden zo'n 170 deelnemers mee aan de zesde Rollatorloop. Deze bijzondere loop is speciaal georganiseerd voor ouderen met rollator, looprek of wandelstok. Het was een leuke middag waar ouderen elkaar ontmoeten, genoten van live muziek, de buitenlucht, een hapje en een drankje. Dit alles was nog geheel gratis ook.

In het kader van lekker bewegen en gezellig samen buiten zijn, werd een parcours uitgezet waarbij alle deelnemers samen een stukje gingen wandelen. Uiteraard werd rekening gehouden met de capaciteiten van de deelnemers. Na een gezamenlijke warming-up, verzorgd door een enthousiaste sportleraar, werden diverse afstanden gelopen (400 of 1.000 m) op de atletiekbaan en in het Mastbos. De 'tijd' werd waargenomen door middel van een grote klok. Veertien leerlingen van Curio prinsentuin van cooth kwamen deze middag helpen bij het ontvangen van de ouderen, het uitserveren van de appelflappen en het advocaatje en het begeleiden van de ouderen tijdens de loop. Menu Surplus zorgde voor een lekker soepje voor alle deelnemers. Voorafgaand aan de loop konden de ouderen hun rollator laten checken door MediPlus. Zij pompten desgewenst de bandjes op en gaven piepende rollators een drupje olie.

De atleten werden ontvangen met koffie of thee en een appelflapje, aangeboden door Albert Heijn op het Valkeniersplein. Ook kregen de deelnemers een startnummer. Om 14.15 uur werd het startschot gelost door wethouder Daan Quaars. De loop werd van deskundig commentaar voorzien door de bekendste speaker van ons land, Frans Jacobs. Muzikale omlijsting was er van damesorkest 'Goei Weer' en Tjerry en Mariska, en de deelnemers werden als echte atleten feestelijk onthaald. Er was geen wedstrijdelement, het ging om de spreekwoordelijke eer. Na afloop was er dan ook voor alle deelnemers een 'gouden' medaille.

De Rollatorloop wordt, in samenwerking met Surplus, georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda en is onderdeel van de Week van de Verwenzorg van 8 tot en met 17 september. Dit jaar met vijf prachtige evenementen voor mensen die minder mobiel zijn en mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. En daarom worden ze in de Verwenzorgweek eens extra in het zonnetje gezet.

De Rollatorloop werd mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Surplus, de gemeente Breda, Stichting RCOAK, atletiekvereniging Sprint en Albert Heijn op het Valkeniersplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden