Donderdag 26 september Vrijwilligersmarkt Breda

MOOIWERK, het initiatief van Breda Actief, houdt op donderdag 26 september van 's middags halfvier tot 's avonds zeven uur voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage, de Vrijwilligersmarkt Breda. Dit is de plek om kennis te maken met de grote diversiteit van Bredase vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen. Maar liefst 90 clubs zijn aanwezig in het voormalig belastingkantoor De Teruggave aan de Gasthuisvelden. De 90 aanwezige organisaties zijn verdeeld over zes sectoren: Kunst & Cultuur, Kennis & Leren, Goede Doelen, Zorg & Welzijn, Sport & Recreatie en Natuur & Milieu. Er is dus voor ieder wat wils!

Speeddaten, de manier om een match te vinden

Net als vorig jaar, is er ook dit jaar de mogelijkheid om in een kort één op één gesprek een match te maken met een organisatie. Door zich online aan te melden kunnen de deelnemers aangegeven met welke twee sectoren en met welke twee organisaties ze graag willen kennismaken. Daarnaast bieden de speeddates ook de mogelijkheid om juist verrast te worden. Let op, om mee te doen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.vrijwilligersmarktbreda.nl.

Test jezelf, workshops en advies

Naast dat de Vrijwilligersmarkt de uitgelezen kans is om het gesprek aan te gaan met al die mooie Bredase organisaties, is er nog meer te beleven. Zo kunnen bezoekers erachter komen wat ze voor vrijwilligerswerk zoeken dankzij een test jezelf en een adviesgesprek. Daarnaast wordt er een positieve boost gegeven aan het bezoek dankzij de workshop: Vol vertrouwen de markt op. Aanmelden kan via: www.vrijwilligersmarktbreda.nl.

Nieuw dit jaar: Studentenronde

Het doen van vrijwilligerswerk staat goed op het CV en biedt de mogelijkheid om te werken aan competenties. Daarom start de Vrijwilligersmarkt dit jaar met een speciale studentenronde. Tussen 15.30 en 16.30 uur kunnen alle Bredase jongeren, scholieren en studenten kennismaken met passende klussen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden