Nico met zijn zoon Jordi. FOTO: ESTHER HEREIJGERS
Nico met zijn zoon Jordi. FOTO: ESTHER HEREIJGERS (Foto: Esther Hereijgers)

Jarige Ambachtsbakker van der Kleij houdt op 22 september een open dag

De Bredase Ambachtsbakker van der Kleij aan de Gaffelstraat 61 viert deze maand het 90-jarig bestaan met tal van leuke acties én ook - op zondag 22 september - een feestelijke open dag. Tussen elf en vier uur kan iedereen dan 'n kijkje komen nemen en de kinderen kunnen meedoen met een workshop.

BREDA - Het bakken van brood zit letterlijk in de genen van de familie Van der Kleij. ,,Vier generaties terug begon het allemaal met Nico van der Kleij, mijn opa, die toen hier in de Gaffelstraat zijn bakkerswinkel opende'', zo vertelt de huidige 'bakker' Nico.

Eierkoeken zijn specialiteit

,,Toendertijd aten de mensen bruin-, wit- en -rozijnenbrood, én eierkoeken, die waren zijn specialiteit. Die maken wij tot op de dag van vandaag precies zoals hij én zijn nog steeds een van onze specialiteiten. Dat is toch wel heel bijzonder.''

Vanaf 1956 vader Adrianus

In 1956 nam Nico's vader Adrianus samen met zijn vrouw de zaak over en vanaf 1984 namen Nico en zijn vrouw Andrea het stokje over. ,,Als kleine jongen werkte ik al in de bakkerij en het lag dan ook voor de hand dat ik de bakkerij weer over zou nemen. Onze zoon Jordi en zijn vrouw Linda zijn ondertussen ook in de zaak gekomen.''

Altijd bezig met verbeteren

In de afgelopen negentig jaar is de familie Van der Kleij altijd bezig geweest met 't verbeteren van recepten, bereidingswijzen etc. En met succes! Zo werd in 2010 't worstenbrood van Van der Kleij bekroond. ,,Dat betekende heel veel. We maken onze worstenbroodjes volgens een traditioneel recept en volledig met de hand. Om tot kampioen uitgeroepen te worden, is natuurlijk geweldig. Zelfs nu rijden klanten nog om voor onze worstenbroodjes.''

Assortiment flink gegroeid

Het assortiment is door de jaren heen flink gegroeid door de veranderende vraag naar brood- en banket. ,,Wij kijken voorturend naar de behoefte van de klant én kritisch naar ons assortiment. Wij willen de lekkerste producten presenteren. Daarom hebben wij vorig jaar ook onze hele bakkerij verbouwd, zodat we de kwaliteit naar 'n hoger plan kunnen tillen. Zien hoe het er nu uitziet? Bezoek dan onze open dag!''

Meer berichten