Verkeersmaatregelen in verband met 'de 5 van Bavel'

Zaterdag 28 september vindt voor de 5e maal het hardloopevent 'de 5 van Bavel' plaats. Een sfeervol loopevenement door de straten van Bavel waar zowel de wedstrijdloper als de recreant aan kan deelnemen. Naast de vertrouwde 5 kilometer La Flamme wedstrijdloop, kun je dit jaar ook weer deelnemen aan de Decathlon 10 kilometer wedstrijd. Zoals vertrouwd start de 5 kilometer om exact 17.00 uur, de start van de Decathlon 10 kilometer wedstrijd is om 15.00 uur. Tussendoor vinden uiteraard ook nog de Berenboot Kidsruns plaats vanaf 16.30 uur. Ben je nog niet ingeschreven maar wil je toch wel heel erg graag meedoen? Dat kan! Op de wedstrijddag kun je je inschrijven in Dorpshuis 't Klooster tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende wedstrijd.

Verkeersmaatregelen - auto en bus

Tevens willen wij als organisatie door middel van dit bericht nogmaals uw aandacht vragen voor enige verkeersmaatregelen op zaterdag 28 september in het centrum van Bavel. Dit geldt met name voor omwonenden aan / in het parcours, maar uiteraard ook voor inwoners van Bavel en bezoekers aan het dorp op deze dag.

Op de foto is het parcours van 'de 5 van Bavel' inclusief afzettingen etc. te zien. Voor de gearceerde straten - of gedeelten van deze straten - zal gedurende het tijdvak 14.30 – 18.00 uur (of zoveel korter als mogelijk) een verbod voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, gelden. Wij verzoeken u op zaterdag 28 september met deze verkeersmaatregelen rekening te houden en indien nodig uw auto('s) tijdelijk elders buiten het parcours te parkeren. Buslijn 11 zal op zaterdag 28 september tijdelijk een andere route rijden.

Verder kunt u aan de hand van het parcours constateren dat de straten gelegen in het centrum van Bavel in het aangegeven tijdvak niet of gedeeltelijk bereikbaar zijn voor autoverkeer. Als parkeergelegenheid blijft het evenemententerrein bereikbaar. Met aanvullende bewegwijzering zal de aan- en afvoerroute worden aangegeven. Voor noodgevallen zorgen wij voor een ontsluiting via de rotonde aan de Kerkstraat – Hof onder begeleiding van verkeersregelaars.

Begrip

Voor bewoners aan / in het parcours zal het tijdens 'de 5 van Bavel' niet altijd gemakkelijk zijn om de auto te parkeren. Ook voor ondernemers en klanten kan 'de 5 van Bavel' enig ongemak met zich meebrengen. Wij vragen hiervoor uw begrip en vertrouwen erop dat u gehoor zult geven aan ons verzoek en daardoor bijdraagt aan een vlot en veilig verloop van 'de 5 van Bavel'! Mocht u onverhoopt hinder of overlast ervaren tijdens het evenement dan kunt u hiervan melding doen op nummer 14076. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking!

Met sportieve groet,

Organisatie 'de 5 van Bavel'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden