Fietsen door buitengebied van Princenhage
Fietsen door buitengebied van Princenhage

75 Jaar bevrijding Princenhage

Ook het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) herdenkt in oktober dat Princenhage 75 jaar geleden werd bevrijd. Dat gebeurt met een viertal activiteiten, gespreid over de zaterdagen 12 en 19 oktober.

Het begint op zaterdag 12 oktober met een wandeling door Princenhage langs ‘plekken van verzet’. Vertellers gaan terug in de tijd en de deelnemers horen wat er op die plek is gebeurd, bijvoorbeeld over het verband tussen Princenhage en het Bureau Inlichtingen van de Nederlandse regering in Londen. De wandeling start vanaf Het Gele Huis en begint om 10.30 uur met ontvangst en een consumptie. De wandeling zelf duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Kosten p.p. € 7,50 incl. een consumptie. Vooraf aanmelden op 75jaar@hetgelehuisinprincenhage.com Deelnemers betalen vooraf door overboeking en krijgen dan bevestiging van deelname.

Op 12 oktober zijn er ’s middags in Het Gele Huis van 14.00 tot 17.00 uur doorlopend vertellingen, meer bepaald: herinneringen van Poolse strijders en hun kinderen. Toegangsprijs is € 2,- p.p. en aanmelden vooraf via 75jaar@hetgelehuisinprincenhage.com Men krijgt bevestiging van deelname.

Op zaterdag 19 oktober is er een fietsroute met verzetsverhalen uitgezet. De fietsroute voert naar verzetsplekken binnen Princenhage en het buitengebied. De fietstocht start om 10.00 uur vanuit de ‘Aogse Markt’ waar eerst een consumptie wordt aangeboden. Terugkeer op de Haagsemarkt is gepland rond 12.30 – 12.45 uur. Kosten van deelname zijn € 7,50 p.p. incl. consumptie. Betaling vooraf door overboeking, maar ook aanmelding vooraf via 75jaar@hetgelehuisinprincenhage.com

Zaterdag 19 oktober is er tenslotte in gemeenschapshuis De Koe Princenhage de vertoning van de documentaire ‘Vrij gevochten’ van Kees Wouters. Inloop vanaf 14.30 uur, aanvang van de film om 15.00 uur. Kosten p.p. zijn € 2,- Het maximale aantal deelnemers is 30 personen, dus vooraf aanmelden via 75jaar@hetgekehuisinprincenhage.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden