Foto:

Filmhuis Breda is terug

Op vrijdag 27 september opent Filmhuis Breda zijn vierde seizoen met een filmavond in Marokkaanse sferen. Het belooft een bijzondere avond te worden. De film Sofia (2018) van de Marokkaanse regisseuse Meryem Benm'Barek-Aloïsi beleeft zijn Bredase première, Multi-Panel (Ludo Maas, Breda) presenteert zijn nieuwe album en de pas-afgestudeerde regisseur Timo Ottevanger vertoont zijn korte film Ninygo (2019), waarna hij tijdens een Q&A vragen van het publiek gaat beantwoorden.

PROGRAMMA
18:00 uur: Opening filmcafé
18:30 uur: Marokkaanse maaltijd door Piet Kookt
20:00 uur: Aanvang films
22:00 uur: Voortzetting filmcafé + DJ-set van Multi-Panel
23:30 uur: Sluiting filmcafé

LOCATIE
Nieuwe Veste,
Theaterzaal in Huis Ocrum
Ingang via de poort aan de Sint Janstraat 18 in Breda

TICKETS
Ticket film + diner: 23,50 euro
Ticket film: 8,50 euro (normaal) / 5 euro (voor studenten en houders BredaPas)
 

SOFIA (2018) - Meryem Benm'Barek-Aloïsi
Sofia woont met haar ouders in Casablanca. Tijdens een etentje met de familie krijgt ze enorme buikpijn waarna haar water breekt. Het feit dat ze op het punt staat te bevallen wordt verborgen gehouden voor de anderen, want ze weet: op ongetrouwd een kind krijgen staat in Marokko een gevangenisstraf. Ze vertrekt met haar nicht naar het ziekenhuis, in de hoop dat ze daar toch kan bevallen. Is er een dokter bereid haar te helpen? En wat gaat ze doen als haar familie hier achterkomt? Het drama Sofia ontving op het filmfestival van Cannes de scenarioprijs in het programmaonderdeel Un Certain Regard.

NINGYO (2019) - Timo Ottevanger
In een dystopische stad, waar vrouwen enkel het bezit van mannen zijn, ontsnapt de 17-jarige Valentina uit de handen van Zéro. Kwetsbaar en alleen wordt ze gered door Alex, de leider van een groep jonge, sterke vrouwen die samen vechten tegen het onrecht dat er in de wereld heerst. Timo Ottevanger studeerde dit jaar af aan de Amsterdamse Filmacademie en is op deze avond aanwezig voor een Q&A.

Albumpresentatie Multi-Panel
Empty Handed is het vierde album van Multi-Panel (Ludo Maas, Breda) vol folky electronica-liedjes. Over zijn vorige plaat schreef magazine Vice 'klinkt als kleine kusjes op je oorlel'. Op deze avond zal Multi-Panel voor de extra lekkere trek smaakvolle liedjes draaien, gedurende het driegangen-diner verzorgt door Piet Kookt. Om vervolgens na afloop van de hoofdfilm te besluiten met een stevig stel voeten van de vloer-tracks. Empty Handed is op deze avond voor het eerst te koop.

MEER WETEN?
Voor meer informatie zie www.filmhuisbreda.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden