Hillbilly Hayride op Belcrum Beach

Hillbilly Hayride is een 6 persoons bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam zegt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Voor wie ze dit jaar op het Breda Jazz Festival gemist heeft, staan deze rednecks op zondag 29 september opnieuw in Breda. Deze keer vertrekt de' Midnight Train' om stipt 16.00 uur op het podium van Belcrum Beach aan de Veilingkade 12-15 in Breda.

Ook al zingen ze over gebroken harten, drank, een klein moordje en andere ellende, van deze muziekword je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mág.

Op het podium gáát Hillbilly Hayride ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en pedalsteel compleet. Dat de bandleden, 5 heren en Jetteke, zich kunnen inleven in deze muziek van het Amerikaanse platteland, is eigenlijk niet zo gek. Op de pedalsteel van de kapper na, komen ze regelrecht uit de Peel. Moonshiners worden gewoon jeneverstokers! Een hayride was het oogstfeest bij het naar binnen halen van de eerste baal hooi.

Hillbilly Hayride heeft inmiddels op een paar mooie festivals gestaan, zoals Cajun Moon, Parkfest, de Johnny Cash Memorial Show en het Nirwana Tuinfeest.

Meer weten? Kijk dan op www.belcrumbeach.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden