De dichter San Groeneveld.
De dichter San Groeneveld.

28 september Cultuurpodium van Het Gele Huis

Zaterdag 28 september gaat het Cultuurpodium van Het Gele Huis Princenhage weer een nieuw seizoen in met poëzie, verhalen en muziek. Organisator Deborah Jacobs: ,,Het is altijd weer spannend om een mooi programma te maken voor het prettige publiek dat wij hier in Princenhage krijgen.''

Sommige dichters hebben ook de gave van het muzikale en één van hen is Tomas de Faoite. Samen met zijn maatje Ruud Adriaansen op gitaar brengt hij balladeachtige gedichten, soms in voordracht, soms op muziek. Hij komt met zijn nieuwste bundel Winter Solstice oftewel Winterwende die pas verschenen is en die een prachtig beeld geeft van het Ierse landschap.

Twee jonge vrouwelijke dichters brengen in een kort tijdsbestek hun laatste poëzie: San Groeneveld en Valerie Saoirse. Best mogelijk dat de laatste woorden pas 's morgens voor het optreden afgemaakt zijn. Hun verrassende bijdragen maken nieuwsgierig. Naast dit poëzieblok is er ook plaats voor Steven van Beek met zijn korte verhalen. Hij is weer voor het eerst in lange tijd te bewonderen op het podium,

En verder komt Renate Spierdijk ons verblijden met allerlei muzikale gedichten onder begeleiding van haar alom aanwezige gitaar. Ze speelt en zingt balladen, Nederlandstalige liedjes, en altijd met een glimlach op haar gezicht. Renate is een graag geziene muzikale gast op podia.

En misschien komt er nog een mysteriegast voor enkele minuten?

Het Cultuurpodium is dit keer niet in Het Gele Huis, maar in het nabijgelegen Kerkenhuis aan de Dreef 5, van 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. De entree is 2 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden