Foto:

De onwerkelijke doodswens van haar broer

'Ik gun jou de dood, maar alleen als je anders écht niet gelukkig kunt zijn - Mijn broers zoektocht naar geluk bracht hem verslaving en eindigde in zelfdoding' is een biografie waarin Nicole Rachel uit Breda vertelt over haar broer, die kampte met een drugsverslaving en depressies en die meerdere zelfmoordpogingen heeft gedaan. In haar nieuwe boek vertelt zij als zus haar verhaal. Deze oprechte biografie wordt sinds 4 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Door zijn negatieve zelfbeeld en een minderwaardigheidscomplex ontdekt Michel drugs. Vanaf dat moment bestaat zijn leven voor een groot deel uit verslaving, afkickpogingen, zelfmoordpogingen, depressies en allerlei behandelingen. Uiteindelijk vertelt Michel zijn familie dat hij zijn psychiater om 'hulp bij zelfdoding' gaat vragen. Het duurt nog lang voordat hij het verzoek officieel indient. Een zware periode voor hem, maar ook voor zijn ouders, zus en zwager. De relatie met zijn zus verloopt moeizaam. In Ik gun jou de dood, maar alleen als je anders écht niet gelukkig kunt zijn neemt zij je vanuit haar beleving mee in de onwerkelijke periode tot aan zijn dood. Ze deelt hierbij hun intense mailwisseling en de Whatsappjes die zij elkaar tot aan zijn dood sturen.

Nicole Rachel (1970) woont met haar man en twee honden in Breda. Naast wandelen, honden, reizen, muziek luisteren en concerten en evenementen bezoeken, stond iets creatiefs als schrijven eigenlijk nooit op haar hobbylijstje. Haar broer nam in februari 2018 in bijzijn van zijn ouders, zus en zwager na langdurig en uitzichtloos psychisch lijden afscheid van zijn leven. Na zijn overlijden lukte het Nicole een aantal maanden niet haar werk te doen. Schrijven voor haar broer over haar leven naast dat van haar broer bleek haar therapie. Zo is haar boek ontstaan.

 'Ik gun jou de dood, maar alleen als je anders écht niet gelukkig kunt zijn - Mijn broers zoektocht naar geluk bracht hem verslaving en eindigde in zelfdoding' (ISBN: 9789463896573) kost 19,50 euro, inclusief kosteloze verzending in Nederland en België.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden